Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La Diputació de Barcelona avança 50 milions d’euros als ajuntaments per pal·liar la falta d’ingressos

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona transferirà en els propers dies 50 milions d’euros als ajuntaments per fer front a la manca d’ingressos derivada de la crisi del coronavirus, segons ha […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-La Diputació de Barcelona transferirà en els propers dies 50 milions d’euros als ajuntaments per fer front a la manca d’ingressos derivada de la crisi del coronavirus, segons ha indicat en un comunicat. En concret, es transferiran els diners a l’Organisme de Gestió Tributària per a bestretes i avançaments. La injecció permet pal·liar els efectes de la crisi als ens locals, que fins a nou avís no cobren tributs. De fet, atesa la situació excepcional, la Diputació de Barcelona manté aturada la recaptació executiva, i no dicta provisions de constrenyiment, diligències d’embargament ni altres actuacions amb els tributs en què té delegada la recaptació.

D’altra banda, en compliment del decret del govern espanyol 8/2020, s’han ampliat els terminis de pagament de les properes liquidacions de tributs, com l’Impost de Béns Immobles o l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, fins al mes de juny. Si la suspensió de cobrament s’allarga més, la Diputació farà una nova transferència als ajuntaments.