Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La demanda d’energia elèctrica a Catalunya creix per segon dia consecutiu

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a Catalunya creix per segon dia consecutiu després que l’estat espanyol aixequés el confinament total. Segons dades d’Endesa –la companyia que controla el 95% de […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La demanda d’energia elèctrica a Catalunya creix per segon dia consecutiu després que l’estat espanyol aixequés el confinament total. Segons dades d’Endesa –la companyia que controla el 95% de la xarxa al territori-, el consum d’electricitat a les onze del matí d’aquest dimecres s’ha incrementat un 7,6% respecte al mateix dia de la setmana passada. El creixement és superior al que es va registrar ahir (+4,9%) perquè dimecres és el dia de més consum de la setmana, tal com assegura Endesa. El consum actual, però, continua sent inferior a les dates prèvies al confinament. En comparació al passat dimecres 4 de març, la demanda d’energia elèctrica a Catalunya és un 26,3% inferior.

Al conjunt de la península Ibèrica (exceptuant Portugal), el consum d’electricitat a les onze del matí d’aquest dimecres s’ha incrementat un 10,38% respecte al dimecres 8 d’abril, segons dades de Red Eléctrica. Malgrat tot, la demanda és un 20,1% inferior en comparació al passat 4 de març.