Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La cursa de la Mercè se celebrarà el 18 de setembre i hi participaran 8.000 persones

ACN Barcelona – La 44 edició de la cursa de la Mercè, la més clàssica de les convocatòries esportives que es proposen per la festa major de Barcelona, se celebrarà […]

Agències 13/09/2022

ACN Barcelona – La 44 edició de la cursa de la Mercè, la més clàssica de les convocatòries esportives que es proposen per la festa major de Barcelona, se celebrarà el 18 de setembre i comptarà amb 8.000 participants. Les inscripcions ja s’han esgotat, amb un 33% de les places sol·licitades per dones. Amb el recorregut habitual de 10 quilòmetres, la carrera començarà a les 8.30 hores a l’Avinguda de la Reina Maria Cristina i explorarà el centre de la ciutat per acabar en el mateix punt. L’any passat la 43 edició, encara condicionada en part per la pandèmia, va comptar amb 6.000 participants presencials i més de 400 en la modalitat virtual, en aquest cas sobre recorreguts lliures de 5 o 10 quilòmetres.

En aquesta edició, la recaptació provinent de les inscripcions anirà destinada a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. Igual que l’any passat, la popular cursa estarà acompanyada d’una cursa inclusiva de 2 quilòmetres en què podran participar-hi persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

L’altre plat fort programat serà la Festa del Fitness, una gran classe magistral de fitness oberta a tota la ciutadania, gratuïta i a l’aire lliure, també a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. En aquest cas, és la novena edició i es farà el dia 24 de setembre. La classe començarà a les 10 i durarà 75 minuts.<br />
<br />
Una altra de les cites destacades d’aquesta programació de festa major és la Jornada Inclusiva, que arriba a la 9a edició el dia 25 de setembre. Aquesta mostra d’esports adaptats se celebrarà entre les 10.00 i les 14.00 hores al tram del Passeig de Gràcia entre Plaça Catalunya i la Gran Via de les Corts Catalanes. S’hi podrà veure bàsquet en cadira de rodes, boccia, futbol cecs, slalom o hoquei en cadira de rodes, entre altres.