Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La CUP, sobre la delegació de vot de Lluís Puig: “Farem tot el que sigui a les nostres mans per garantir els seus drets”

ACN Barcelona – La diputada de la CUP Laia Estrada ha assegurat que el seu grup treballarà per garantir la delegació de vot del diputat Lluís Puig després que el […]

Agències 28/06/2022

ACN Barcelona – La diputada de la CUP Laia Estrada ha assegurat que el seu grup treballarà per garantir la delegació de vot del diputat Lluís Puig després que el TC l’hagi anul·lat. “Farem tot el que sigui a les nostres mans per garantir la defensa dels seus drets”, ha dit en roda de premsa la diputada cupaire, que ha remarcat que precisament van entrar a la Mesa del Parlament amb aquest objectiu. Segons ha explicat, encara no n’han parlat amb la resta de grups perquè estan a l’espera de rebre la documentació del TC. D’altra banda, Estrada ha acusat ERC i Junts de “boicotejar” la creació d’una comissió d’investigació del ‘Catalangate’.

Segons ha remarcat, fa més d’un mes els cupaires ja van presentar un pla de treball per al funcionament de la comissió, però ERC i Junts en “bloquegen” la creació. “No ho entenem i els demanem explicacions, perquè sobre la taula només hi ha excuses de mal pagador”, els ha recriminat. En la mateixa línia, els ha retret que anunciessin que congelaven les relacions amb el govern espanyol però després s’hi hagin reunit –en referència a la reunió de Laura Vilagrà i Félix Bolaños-.

Estrada també s’ha referit a la condemna del TEDH a Espanya per la publicació de la foto del DNI de jutges a favor del dret a decidir i ha demanat “quantes més situacions han de tenir lloc que evidenciïn el caràcter demofòbic i contrari als drets” perquè Europa “faci alguna cosa”. “Què més cal? És evident que vulnera sistemàticament els drets fonamentals i que opera amb unes formes que recorden de manera massa clara les formes d’operar en ple feixisme”, ha remarcat la diputada, que ha demanat “fins quan Europa es mantindrà al marge en termes polítics”.

D’altra banda Estrada també ha recriminat al Govern que segueixi finançant l’organització antiavortista Provida i ha assenyalat que la llei d’igualtat de tracte i no discriminació prohibeix atorgar diners a qualsevol ens que vulneri la mateixa norma. En aquest sentit, des de la CUP estan estudiant emprendre mesures legals davant aquesta “vulneració”. També han reclamat la conselleria d’Igualtat i Feminismes que “compleixi amb la seva finalitat”.