Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

La CUP demana la dimissió de Borràs i lamenta que l’ús del cas ha fet un mal servei a l’independentisme

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La CUP ha demanat la dimissió immediata de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, després de la sentència condemnatòria del TSJC. El diputat Xavier Pellicer ha lamentat que la dirigent de Junts hagi posat els seus interessos per damunt del país: “Ha estat condemnada per uns fets que res tenen a veure amb l’independentisme, amb l’1-O, o amb cap mobilització independentista”. En aquesta línia, s’ha queixat que Borràs ha fet “un mal servei a l’independentisme” amb un “ús irresponsable” del cas. D’altra banda, la CUP ha garantit que, malgrat el “distanciament” amb ERC i JxCat, farà tot el que estigui a les seves mans per evitar que la presidència de la cambra recaigui en el PSC.

Pellicer ha dit que, després de la sentència ja no es pot parlar de “presumpta corrupció”, sinó de corrupció. Els anticapitalistes lamenten que la gestió que Borràs ha fet del cas ha “facilitat” que l’Estat espanyol pugui vincular l’independentisme amb la corrupció. La CUP, que es va abstenir en l’elecció de Borràs com a presidenta, ha assenyalat JxCat i ERC per haver fet possible que Borràs arribés a la presidència.

Publicitat

La CUP demana a Borràs que dimiteixi de manera immediata, però apunta que, si no ho fa, seguirà com a diputada i presidenta suspesa d’acord amb el Reglament del Parlament. I és que la sentència encara no és ferma -Borràs pot recórrer al Tribunal Suprem-: “L’acta d’un diputat s’ha de retirar quan hi ha sentència ferma”. Vox ha demanat a la JEC que retiri l’escó a Borràs després de la sentència, i Cs i PPC també tenen previst fer-ho. Pellicer ha defensat la “legitimitat” del Reglament de Catalunya.

Pel que fa a la via de l’indult que suggereix el tribunal, Pellicer ha recordat que la sentència no és ferma i que queda recorregut judicial: “No s’ha acabat i hi ha un vot particular; no és moment d’abordar aquesta qüestió”.

Sobre el relleu al capdavant de la presidència del Parlament, els anticapitalistes han garantit que faran tot el que estigui a les seves mans per evitar que recaigui en les mans del PSC. Els socialistes no han descartat optar a la presidència, però neguen que aquest sigui el seu objectiu i s’han posat a disposició dels grups per “restablir” la normalitat al Parlament.

Pellicer ha admès que hi ha un “distanciament gran” entre la CUP i els republicans i JxCat, però que “per responsabilitat” els anticapitalistes actuaran per evitar la presidència de “partits del 155”, en referència als de Salvador Illa. Amb tot, ha recordat que l’aritmètica parlamentària és com és, i que el seu grup té 9 diputats.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió