Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La CUP demana la compareixença al Congrés de l’empresari israelià que s’ha atribuït el ciberatac durant el 9-N

ACN Barcelona – La CUP demana la compareixença a la comissió d’Interior del Congrés de l’empresari israelià que s’ha atribuït el ciberatac contra la Generalitat durant el 9-N. Segons ha […]

Agències 16/02/2023

ACN Barcelona – La CUP demana la compareixença a la comissió d’Interior del Congrés de l’empresari israelià que s’ha atribuït el ciberatac contra la Generalitat durant el 9-N. Segons ha avançat Rac 1, els anticapitalistes volen que Tal Hanan doni explicacions després de la revelació de la investigació periodística de Forbidden Stories. Hanan, de 50 anys, és expert en tecnologia, subcomandant de l’exèrcit israelià i vinculat a la consultora britànica Cambridge Analytica, una empresa que ha estat acusada d’utilitzar milions d’usuaris de Facebook per influir en la victòria de Donald Trump el 2016. L’empresari israelià assegura que les seves companyies han treballat per a serveis d’intel·ligència, governs, candidats i empreses.

La CUP també vol que comparegui en comissió el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz. I també ha registrat diverses preguntes per escrit sobre aquesta qüestió dirigides al govern espanyol per saber qui va autoritzar el ciberatac i si el Ministeri de l’Interior o algun altre organisme de l’Estat en tenien coneixement.

Amb motiu de la consulta independentista del 2014, durant tres dies es van atacar pàgines web de la Generalitat com la de participa2014.cat i que també va afectar el servei d’emergències mèdiques, el gestor de requeriments dels Mossos i el portal e-justicia, entre altres.