Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La CUP de Tarragona demana que l’Ajuntament elabori una ordenança que reguli les terrasses dels bars

ACN Tarragona.-La CUP de Tarragona ha demanat que l’Ajuntament convoqui una comissió de treball per poder redactar una ordenança que reguli l’ús de les terrasses dels bars i restaurants. Els […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Tarragona.-La CUP de Tarragona ha demanat que l’Ajuntament convoqui una comissió de treball per poder redactar una ordenança que reguli l’ús de les terrasses dels bars i restaurants. Els cupaires consideren que en alguns llocs de la ciutat hi ha una “massificació” de taules i cadires i que fins i tot hi ha una apropiació de l’espai públic. “No volem prohibir les terrasses”, ha expressat la consellera Laia Estrada, però tot i això considera que “hi ha d’haver una limitació en determinades zones”. En concret han citat espais de la Part Alta, la plaça Corsini i altres ubicacions del centre de la ciutat. També han demanat que la part central de la Rambla Nova quedi lliure de terrasses i que es fiscalitzin les concessions, com la del parc de l’Amfiteatre.

Les conselleres cupaires, Laia Estrada i Eva Miguel, han lamentat que en l’anterior legislatura no s’abordés el tema tot i que es va iniciar un treball previ. La formació demana que la normativa reculli vuit propostes, entre les que hi ha garantir l’espai públic per als vianants. “On hi hagi terrasses contínues, que hi hagi una separació entre elles per garantir el pas de la gent”, ha comentat Estrada. També han demanat que hi hagi un lliure ús del mobiliari urbà, especialment en indrets on les terrasses i els bancs són molt a prop, i que els establiments tinguin cura amb el soroll que fan mentre recullen a la nit per no molestar els veïns.