Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

La CUP acusa els Mossos de “provocació policial” amb la intenció de generar violència

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP Carles Riera ha acusat el Mossos d’exercir “provocació policial” amb la intenció de generar un “espiral de violència”. En una entrevista a Ràdio 4 […]

Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP Carles Riera ha acusat el Mossos d’exercir “provocació policial” amb la intenció de generar un “espiral de violència”. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Riera ha assenyalat que en l’inici de la violència dels últims dies hi ha una “actuació policial”. I ha posat d’exemple que l’actuació dels Mossos de dissabte a Fontana, a Gràcia, demostra una “intenció de generar un conflicte violent”. Així mateix, Riera ha defensat que no es pot posar al mateix nivell la violència en una manifestació que “un ull rebentat o la violència estructural”. I com a violència estructural s’ha referit al fet que la població pateix una violència “diària” amb els desnonaments, la precarietat i les insuficients polítiques socials.

La CUP insisteix que cal un canvi de model de seguretat i que el Parlament ha d’abordar aquest debat. “Cal des de les institucions una crítica de l’actuació desproporcionada de la policia, una investigació i depurar responsabilitats. Cal mesures de distenció a curt termini com eliminar el foam i que la Generalitat es retiri com a acusació particular contra manifestants independentistes i antifeixistes. A tot això, Riera ha defensat que s’ha dissoldre la BRIMO ja que “actua provocant una violència major”. Segons el diputat anticapitalista, la BRIMO és un cos altament militaritzat i cal una “desmilitarització i una democratització”.