Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La Coreco aprova destinar 5 MEUR per ajuts al lloguer d’habitatges i 1,5 MEUR en crèdits pel sector primari

ACN Barcelona.-La comissió per a la reactivació econòmica i protecció social a conseqüència de la crisi de la covid-19 (CORECO) ha aprovat un pla de xoc d’1,5 milions d’euros per […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Barcelona.-La comissió per a la reactivació econòmica i protecció social a conseqüència de la crisi de la covid-19 (CORECO) ha aprovat un pla de xoc d’1,5 milions d’euros per fer arribar a les explotacions agràries més afectades per la crisi línies de crèdit amb condicions avantatjoses. S’hi podran acollir aquelles explotacions que justifiquin que han tingut unes pèrdues de facturació superiors al 50% durant els mesos de març, abril i maig de 2020 en comparació amb el mateix període de l’any passat. Durant la reunió, presidida pel cap de l’executiu, Quim Torra, també s’ha donat llum verda a destinar 5 milions d’euros del fons de contingència de la Generalitat a la línia d’ajuts al pagament del lloguer destinats a famílies amb problemes econòmics.

La subvenció s’adreça a famílies arrendatàries que es trobin a l’atur, incloses en un Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO), o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de manera que els suposi una pèrdua d’ingressos. L’ajut que es concedirà serà directe i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat. Aquesta subvenció serà d’un màxim de sis mensualitats de lloguer entre abril i setembre del 2020. L’import màxim mensual dependrà de la ubicació de l’habitatge.Prestecs pel sector primariLes mesures aprovades per la Coreco aquest divendres permetrà posar a disposició de les explotacions agràries més afectades per la crisi sanitària de la covid-19 línies de crèdit per un import d’1,5 milions d’euros. El pla consistirà, d’una banda, en línies de crèdit en condicions avantatjoses que s’articularan a través de l’Institut Català de Finances (ICF). Els interessos seran bonificats íntegrament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Aquests préstecs seran a cinc anys, amb una carència d’un any, a euríbor +3% i amb un capital entre 15.000 i 100.000 €.D’altra banda, també hi haurà la possibilitat de fer la sol·licitud del préstec a l’ICF, amb un tram límit de 20 milions d’euros, que comptarà amb la garantia del 80% del risc per part del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.Entre els sectors que s’hi podran acollir hi ha els productors de flors i plantes, els d’aviram, carn de conill i les hípiques que han hagut de deixar de fer activitats i han de seguir alimentant als cavalls.En la reunió d’aquest divendres de la comissió també hi ha participat els agents socials i econòmics que formen el Consell de Diàleg Social, un format que es repetirà en les properes reunions, apunta el Govern.