Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La compravenda d’habitatge nou guanya pes el primer trimestre del 2019 però segueix molt lluny dels pisos usats

ACN Barcelona.-La compravenda d’habitatge nou ha guanyat pes a Catalunya el primer trimestre del 2019 amb un augment interanual d’1,45 punts percentuals en el total de compravendes, segons dades del […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-La compravenda d’habitatge nou ha guanyat pes a Catalunya el primer trimestre del 2019 amb un augment interanual d’1,45 punts percentuals en el total de compravendes, segons dades del Col·legi de Registradors estatal. Així doncs, les transaccions d’habitatges nous lliures van suposar el 13,94% del total de les compravendes al Principat els primers tres mesos de l’any. La dada segueix molt lluny del percentatge que suposen les compravendes de pisos usats en el total tot i que els pisos nous guanyen terreny. La compravenda de pisos usats representa el 85,15% de totes les adquisicions (0,99 punts percentuals menys que el primer trimestre de 2018). Pel que fa a l’habitatge nou protegit, només representa el 0,91% de totes les adquisicions amb un descens de 0,46 punts percentuals del total de transaccions.

Catalunya és una de les autonomies on tenen més pes els pisos usats en el total de transaccions només per darrere d’Extremadura i el País Valencià. Pel que fa a l’habitatge nou protegit se situa lluny de l’autonomia en la qual té més pes, Navarra amb un 7,03%. En relació a l’habitatge nou lliure, Catalunya és la tercera autonomia per la cua amb menys pes d’aquest tipus de compravenda. Al conjunt de l’Estat, l’habitatge nou lliure suposa el 16,26% del total, 0,71 punts percentuals més que el primer trimestre de 2018. L’habitatge usat representa el 82,11% de les compravendes. L’habitatge nou protegit és l’1,63% del total (0,04 punts percentuals menys). El Col·legi de Registradors estima que els pròxims trimestres, l’habitatge nou seguirà millorant el pes relatiu en el tota de compravendes encara que en “quanties reduïdes”.