Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La CGT presenta el preavís per a la vaga del 8-M

ACN Catalunya.-La CGT ha entrat aquest dimarts al Departament de Treball el preavís de convocatòria de vaga general per al pròxim 8 de març. La secretària de gènere de la […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Catalunya.-La CGT ha entrat aquest dimarts al Departament de Treball el preavís de convocatòria de vaga general per al pròxim 8 de març. La secretària de gènere de la CGT Catalunya, Montse Sánchez, ha defensat que la convocatòria se celebri tot i caure en diumenge perquè és “un dia laborable més” i hi ha un percentatge molt alt de dones treballadores que, ha afegit, veuen com se’ls complica la conciliació laboral i personal. “Creiem necessari convocar vaga encara que molta gent cregui que és un festiu”, ha assenyalat Sánchez a les portes de la conselleria. L’afiliada de CGT i de Dones Llibertàries Amanda Santos ha criticat que el treball femení sigui “precaritzat” i ha fet una crida a “visibilitzar” les dones que treballen en diumenge.

El passat cap de setmana, el sindicat va decidir adherir-se a la convocatòria amb motiu del Dia Internacional de la Dona després d’un ple extraordinari celebrat a Valls. En total, hi van participar 54 assemblees territorials que formen part de l’organització sindical. El 76% va votar a favor del text que defensa que és necessària la vaga per fer visible la desigualtat entre homes i dones, per denunciar la bretxa salarial i per solidaritzar-se amb les dones que treballen en dies festius i caps de setmana.