Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La CGT fa una crida a participar activament a les mobilitzacions i a la resistència al carrer

ACN Barcelona.-La Confederació General de Treballadors (CGT) ha fet una crida a participar activament a les mobilitzacions i a la resistència al carrer per lluitar contra el sistema polític que […]

Avatar
Agències 17/10/2019

ACN Barcelona.-La Confederació General de Treballadors (CGT) ha fet una crida a participar activament a les mobilitzacions i a la resistència al carrer per lluitar contra el sistema polític que fa dècades que “mutila” els drets dels treballadors. “Els anarcosindicalistes no ens podem quedar a casa com a simples espectadors”, han afirmat en un comunicat. La CGT no s’ha adherit a la vaga del 18 d’octubre, convocada pels sindicats sobiranistes Intersindical-CSC i IAC, però ha recordat als seus afiliats que tenen dret de fer-la. Alhora, apunten que la lluita continuarà “més enllà de divendres” i que protesten “tant contra el govern de l’Estat com contra el de Catalunya”. A la Generalitat han recriminat que “vagi de la mà” del govern espanyol en la “criminalització i repressió” de les manifestacions d’aquesta setmana.

El sindicat anarcosindicalista ha assegurat que la sentència del Tribunal Suprem, “va encendre l’espurna” en forma de protestes que “ha pres unes dimensions que ningú s’imaginava”. “Les manifestacions i les accions de resistència activa al carrer contra les agressions cada vegada més brutals dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional mostren com milers i milers de persones no es conformen en observar, passivament, com es construeix un règim cada vegada més autoritari al seu voltant”, han dit.La CGT ha celebrat que “les banderes passin a un segon pla” i ha afirmat que les protestes d’aquesta setmana a Catalunya “van de llibertat, de ràbia davant el rearmament repressiu”, una lluita que “apel·la” al sindicat. Segons els representants laborals, les persones que protesten són joves “que s’han alçat” “farts de ser instrumentalitzats per la política institucional” i que no veuen “un futur digne” al davant.També han fet una crida als “anarcosindicalistes de tot l’Estat” per afegir-se a les manifestacions per “enderrocar el Règim del 78”. “Només així podem guanyar”, diuen.