Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La 3a edició d’Ohlalà! Festival de cinema francòfon de Barcelona tindrà una versió física i una en línia

ACN Barcelona.-La 3a edició d’Ohlalà! Festival de cinema francòfon de Barcelona tindrà una versió física i una en línia. A més de la versió física que se celebrarà a l’Institut […]

Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-La 3a edició d’Ohlalà! Festival de cinema francòfon de Barcelona tindrà una versió física i una en línia. A més de la versió física que se celebrarà a l’Institut français i a la Filmoteca de Catalunya, el festival tindrà una versió online a Filmin. Una de les altres novetats, que s’ha donat a conèixer aquest dimecres, és que la comèdia ‘Notre Dame’, de Valérie Donzelli, clausurarà el festival l’Ohlalà! Com es va anunciar l’actriu francesa Nathalie Baye serà la padrina d’honor del certamen, visitarà Barcelona i se li dedicarà una retrospectiva, i la pel·lícula ‘La belle epoque’, de Nicolas Bedos, inaugurarà el certamen.

La principal novetat és que el festival tindrà versió física però també una versió online per poder arribar a un públic més ampli. D’aquesta manera l’Institut français de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya seran les seus físiques de festival i Filmin serà la plataforma que aculli la programació de manera online.En total es podran veure setze títols. D’ells, nou foment part de la Secció Oficial a competició. Alguns d’elles són ‘Ceux qui travaillent’ d’Antoine Russbach; ‘Kuessipan’, de Myriam Verreault; ‘Bik Eneich: un fils’, de Mehdi Barsaoui, i ‘Antigone’, de Sophie Deraspe. Fora de concurs es podran veure les pel·lícules d’inauguració i cloenda, a més de la retrospectiva dedicada a Nathalie Baye, composada per cinc títols. Sobre els premis, en aquesta edició es lliuraran tres guardons: Premi de Jurat, format pel guionista Marçal Cebrian (‘La filla d’un lladre’); la directora de fotografia Maite Astiz (‘Blue Rai’); el periodista Salvador Llopart i la productora Serrana Torres (documental ‘Oleg y las raras artes’). El Premi del Jurat Jove, configurat, amb l’ajuda d’Escena 25, per joves de Barcelona entre els 18 i els 25 anys i el Premi del Públic, per al qual voten tots els assistents.