Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Jutgen l’acusat d’abusar sexualment d’una noia de 18 anys en una discoteca de Girona

|

- Publicitat -

ACN Girona – L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres l’acusat d’abusar sexualment d’una noia de 18 anys a l’interior d’una discoteca de la ciutat, situada al carrer Figuerola, la matinada del 14 de novembre del 2021. La fiscalia i l’acusació particular sol·liciten una pena de 6 anys de presó i la defensa demana l’absolució. Al judici, la víctima ha explicat que va accedir a anar amb el processat, que aleshores tenia 48 anys, fins a la barra perquè la convidés a un xopet. Un cop allà, es van començar a petonejar però, de seguida, la noia li va dir parés. Segons el seu relat, l’home no li va fer cas i li va acabar fent tocaments als genitals per sota del vestit. L’acusat ho nega: “Jo no ho vaig fer, no soc aquesta classe de persona”.

La víctima ha explicat al judici, que s’ha fet a la secció tercera de l’Audiència de Girona, que aquella nit va sortir amb un grup d’amics i van arribar a la discoteca entre mitjanit i la una de la matinada. Un cop a dins, va estar ballant i va ser llavors quan se li va apropar l’acusat per convidar-la a prendre uns xopets.

Publicitat

La noia, que aleshores tenia 18 anys, hi va accedir i va seguir el processat, de 48 anys llavors, fins a la barra. Després de demanar les consumicions, es van començar a petonejar. La víctima ha precisat que va ser un petó “breu” perquè de seguida va apartar la cara després d’adonar-se que estava amb un home “bastant més gran” que ella.

Segons el seu relat, en aquell moment l’acusat li va ficar la mà per sota del vestit i li va tocar els genitals. La víctima exposa que, tot i que li va dir que “no” en diverses ocasions i també va afegir que tenia parella, l’home no li va fer cas i va continuar fent-li els tocaments: “Em vaig quedar en xoc”.

Finalment, la noia va aconseguir apartar-se de l’acusat, es va beure els xopets i va anar directament cap a les seves amigues per explicar el que havia passat. “Me’ls vaig prendre perquè entenia que així acabava la meva interacció amb ell”, ha dit. A partir d’aquest moment, afirma que no recorda res, fins que es va despertar hores després a l’hospital Trueta, on l’havien traslladat en ambulància.

Una de les noies que la van assistir aquella nit ha explicat que es va fixar com anava fins a la barra amb el processat perquè li va semblar estrany que anés amb un home d’aquella edat. Després, ja la va tornar a trobar al lavabo del local: “Ella estava fatal. No estava ni conscient ni orientada”. També la va seguir fins a fora de la discoteca. A l’exterior, van alertar els serveis d’emergències.

Fins allà s’hi van desplaçar diversos efectius dels Mossos d’Esquadra, que van assistir la víctima i, també, van acompanyar aquest testimoni a dins la discoteca perquè identifiqués el presumpte autor dels fets. Agents de paisà, el van fer sortir i el van identificar. No el van detenir perquè la noia deia que no volia presentar denúncia en aquell moment. Va decidir fer-ho després de despertar-se a l’hospital.

<strong>Ni un petó als llavis</strong>

L’acusat, que ha declarat al final del judici, ha negat els fets. Segons la seva versió, va sortir amb uns amics i va establir contacte visual amb la noia: “Allò típic que et mires i et somrius”. Per això, va decidir proposar-li prendre alguna cosa junts.

El processat ha afirmat que no tenia cap intenció de tenir un contacte íntim amb ella i que el seu objectiu era demanar-li el número de telèfon per “convidar-la a sopar un altre dia”.

Van anar fins a la barra “agafats de la mà” perquè hi havia molta gent. Després de demanar les consumicions, ha dit que es va fer “els dos petons de rigor” en el marc d’una presentació i que potser algun sí que va ser més a prop de la comissura de llavi. Nega, però, que fos “un morreig” i també nega que li fes tocaments per sota del vestit.

El processat apunta que “potser algú” sí que es va aprofitar de la situació i va fer tocaments a la víctima però ha assegurat que no va ser ell perquè “mai li passaria pel cap” abusar d’una dona. També ha afegit que el local estava ple: “No m’arriscaria a que em clavés una plantofada, que seria allò més lògic”.

La fiscalia i l’acusació particular l’acusen d’un delicte d’abús sexual amb penetració i demanen 6 anys de presó. La defensa demana l’absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió