Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Junts diu que si el Govern no aprova avui un nou decret de sequera consensuat “prendrà la iniciativa”

|

- Publicitat -

ACN Sant Boi de Llobregat – El líder de Junts al Parlament, Albert Batet, ha assegurat que si el Govern, com es va comprometre, no aprova en la seva reunió d’aquest dimarts un nou decret de sequera “consensuat”, serà la seva formació qui “prendrà la iniciativa” per presentar una proposta al Parlament que garanteixi les inversions necessàries per ajudar els ajuntaments i tirar endavant els projectes “cabdals” de país per fer front a l’emergència hídrica. “En l’àmbit de la sequera estem actuant amb la màxima responsabilitat i ens preocupa com està actuant el Govern, que ni lidera ni busca consensos i fa una gestió erràtica”, ha afegit des del riu Llobregat al seu pas per Sant Boi. És per això que ha reclamat a l’executiu català “cooperació, diàleg i responsabilitat”.

Albert Batet ha explicat que el nou decret de sequera ha de recollir tres aspectes que consideren “cabdals” i innegociables per donar totes les facilitats als ajuntaments per fer front a una situació excepcional de sequera després de 30 mesos sense pluges.

Publicitat

El primer d’ells és facilitar tota la contractació d’emergència a les administracions “a l’estil covid” perquè puguin actuar de manera “àgil i flexible” a l’hora de fer les inversions que considerin necessàries.

També reclamen que es garanteixin les inversions per impulsar projectes de país com l’ampliació de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat, actuació que Junts va intentar introduir als pressupostos d’aquest any via esmena i que va ser rebutjada. En aquest sentit, Batet ha recordat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) té un romanent de tresoreria de 500 milions d’euros que s’han de destinar a tots aquells projectes que garanteixin els recursos hídrics necessaris.

El tercer aspecte que hauria d’incloure el nou decret de sequera és una moratòria en el règim sancionador als ajuntaments perquè “això no va d’imposicions i de sancions, va de cooperació i treball en conjunt. De diàleg i de responsabilitat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió