Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Junqueras: “Benvingut sigui JxCat a les nostres tesis, no es pot deixar de governar”

ACN Barcelona.-El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat que Carles Puigdemont aposti per combinar la confrontació amb l’Estat amb la gestió, ja que considera que “és una satisfacció quan la […]

Avatar
Agències 12/07/2020

ACN Barcelona.-El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat que Carles Puigdemont aposti per combinar la confrontació amb l’Estat amb la gestió, ja que considera que “és una satisfacció quan la resta de partits acaben assumint” les tesis de la seva formació. “El nostre objectiu principal és la independència, però no podem deixar de donar respostes a les necessitats diàries”, ha assegurat en una entrevista a ‘La Vanguardia’. Junqueras ha avisat que deixar els “temps” de la convocatòria electoral a Catalunya en mans del Tribunal Suprem seria una “irresponsabilitat”. També s’ha mostrat disposat a ampliar les majories actuals, però no canviar-les per unes altres, però ha descartat que s’hi puguin incloure el PSC.

Junqueras ha assegurat que veu Puigdemont com “un aliat per aconseguir l’objectiu comú” de la independència, i no com un enemic polític. “Com pot ser un enemic si pateix, com jo, la persecució de l’Estat per defensar la democràcia i la independència? El nostre adversari és comú”, ha reblat.El líder republicà ha afegit que ERC seguirà marcant la seva estratègia política independentment de la dels altres, i considera que en l’independentisme cal que “cada un dels espais estigui tant fort com sigui possible, també el centre-dreta”.Sobre la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol, Junqueras creu que s’ha de reunir i “s’ha de poder aïllar dels contextos electorals i dels problemes interns que es puguin tenir”.Pel que fa a la data electoral a Catalunya, Junqueras ha demanat “treballar plegats els escenaris que han de venir”, tot advertint que “deixar els temps en mans del Tribunal Suprem seria una irresponsabilitat”. Per Junqueras, “no es tracta només d’una data”, perquè “han de passar coses prou rellevants com ara la possible inhabilitació del president”, perquè els dos socis “analitzin la situació i els possibles escenaris”. Per això, s’ha mostrat convençut que Torra i JxCat pactaran amb ERC els escenaris i el calendari electoral, perquè “el més preocupant seria deixar que l’Estat i les seves clavegueres i interessos imposin la data”. Junqueras ha insistit que “el calendari no l’hauria d’imposar un jutge”.Pel que fa a la gestió de la crisi de la covid-19, Junqueras ha admès que, pel que fa a les residències, “segur que sempre es pot fer millor, especialment perquè avui tenim molta més informació”. Però ha defensat que s’ha fet “una molt bona feina en cirscumstàncies duríssimes” i que s’ha aprovat un pla de contingència que “tothom ha abalat”.Preguntat pel confinament de Lleida, Junqueras considera que el Govern “ha estat a l’altura, un cop més”, i que “governar implica prendre decisions complexes i a vegades poc entenedores”.