Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Juneda acollirà una jornada que abordarà la importància del fotoperiodisme en l’era digital

ACN Juneda.-El Mas de Miravall de Juneda (Garrigues) acollirà dissabte la jornada Miravisions, que abordarà la importància del fotoperiodisme en l’era digital i la responsabilitat social que cada cop està […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Juneda.-El Mas de Miravall de Juneda (Garrigues) acollirà dissabte la jornada Miravisions, que abordarà la importància del fotoperiodisme en l’era digital i la responsabilitat social que cada cop està agafant més. Organitzada per ‘La Mira’, entre els ponents que hi haurà destaca la presència de Samuel Aranda, premiat amb el prestigiós World Press Photo. Així mateix, la jornada comptarà amb debats sobre el fotoperiodisme en el món local o també la mirada fotogràfica de diferents generacions. Miravisions vol ser un espai de treball per millorar la qualitat del fotoperiodisme a la xarxa de la mà de fotògrafs experts.

Partint de la base que en el moment actual tothom pot fer fotografies, distribuir-les i manipular-les, a la jornada Miravisions es vol abordar quin valor tenen aquestes imatges en la realitat diària. Una altra de les preguntes que es vol respondre és si el fotoperiodisme està donant un pas més i s’està convertint en una forma d’art per explicar la realitat. En aquest sentit, la qüestió és si la xarxa o les xarxes, serveixen o no per fer aquest pas cap a formes artístiques.La jornada comptarà amb la participació de fotoperiodistes i creadors que treballen en les fotografies com a matèria prima del seu treball digital i artístic. Miravisions vol ser un espai de treball per millorar la qualitat del fotoperiodisme a la xarxa de la mà de fotògrafs experts. Al mateix temps, vol reflexionar sobre els canvis que les xarxes generen en l’ús de la fotografia i la imatges, la seva difusió i promoció. Per això, s’oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia, sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital on també pot ser art.A causa de la covid-19, la jornada només podrà comptar presencialment amb una tercera part de l’aforament previst, que suposa un màxim de 60 persones. De totes maneres, també es podrà fer seguiment a través d’streaming des del mateix web de Miravisions.La jornada s’estructura amb un programa que començarà a les onze del matí amb la benvinguda i presentació. Tot seguit hi haurà un debat sobre les fotos que expliquen un món d’imatges a càrrec de Samuel Aranda i moderat per Eva Clausó. Després de dinar es farà la taula rodona sobre el fotoperiodisme quilòmetre zero amb Ramon Ferrandís, d’El 9 Nou; el freelance Santi Iglesias; Victòria Rovira, del Diari de Sabadell; Xavi Santesmasses, del Diari Segre, i moderat per Jordi Borràs.Tot seguit, s’abordaran les mirades generacionals del fotoperiodisme amb el fotògraf Lluís Brunet i Sira Esclasans, fotògrafa i fotoperiodista freelance.