Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Josep Borrell insta als talibans a “recuperar converses substancials i estructurades i aturar la violència en curs”

ACN Brussel·les.-El vicepresident la Comissió Europea d’Afers Exteriors, Josep Borrell, insta als talibans a “recuperar converses substancials i estructurades i aturar la violència en curs” a l’Afganistan. L’Alt Representant considera […]

Avatar
Agències 13/08/2021

ACN Brussel·les.-El vicepresident la Comissió Europea d’Afers Exteriors, Josep Borrell, insta als talibans a “recuperar converses substancials i estructurades i aturar la violència en curs” a l’Afganistan. L’Alt Representant considera “fonamental” que no es perdin els drets assolits per dones i nenes afganeses els últims anys, “també pel que respecta l’accés a l’educació”. Borrell també assegura que un “Emirat Islàmic reinstaurat a la força conduiria a l’aïllament”. En un comunicat, explica que els talibans “haurien d’afrontar un no reconeixement, una falta de suport internacional i la perspectiva d’un conflicte continuat i una continua inestabilitat a l’Afganistan”.

Els talibans ja s’ha fet amb el control de Kandahar, la segona ciutat més gran de l’Afganistan, segons informa la premsa internacional. Biden, que tem que els talibans arribin a Kabul en menys de 90 dies, ha anunciat que enviarà 3.000 tropes al país per garantitzar la seguretat a l’hora d’evacuar el personal de l’ambaixada estatunidenca a la capital.