Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Jordi Armenteras, ‘El matí i la mare que el va parir’ i el podcast ‘Oh my goig’, Premis Ràdio Associació 2022

ACN Barcelona – El periodista de RAC1 Jordi Armenteras ha rebut el premi al millor professional dels 22ns Premis Ràdio Associació, ‘El matí i la mare que el va parir’ […]

Agències 20/04/2022

ACN Barcelona – El periodista de RAC1 Jordi Armenteras ha rebut el premi al millor professional dels 22ns Premis Ràdio Associació, ‘El matí i la mare que el va parir’ de Flaixbac, el de millor programa de ràdio, i ‘Veus de casa’, de Ràdio Benicarló, el de millor programa de ràdio local. Els guardons han reconegut l’espai de ràdio teatre de Catalunya Ràdio ‘La Torre de Vidre’ amb el premi a l’excel·lència; la secció ‘Il·lustres execrables’ del ‘Via Lliure’ de RAC1 amb el premi a la innovació; el podcast de Betevé ‘Oh my goig’, el d’inclusió. En l’apartat audiovisual, es premia el ‘TN Comarques’ amb el Guardó 1924. D’altra banda, el jurat ha atorgat premis honorífics a Lluís Flaquer, Maria Glòria Farrès i Christian Garcia i al youtuber Pol Bassó.

Amb el lema ‘Temps convulsos, temps de ràdio’, els guardons de Ràdio Associació de Catalunya posen enguany l’èmfasi en la ràdio informativa i l’actualitat, sempre amb alguna concessió a l’entreteniment. Els premis es lliuraran el proper 19 de maig a Barcelona.

Enguany els guardons han rebut 103 candidatures, una de les edicions amb més concurrència segons ha indicat el president de l’organització que lliura els premis. Els guanyadors són una mostra, diu el jurat, “de l’exposició de la realitat des de la diversitat territorial, generacional, de gènere, tècnica o temàtica”.

Jordi Armenteras, un “periodista tot terreny” vinculat a RAC1 ara des de Madrid (i recentment enviat especial a Ucraïna), “l’excel·lència” del nou format radiofònic ‘La Torre de Vidre’, el programa veteraníssim dels matins ‘El matí i la mare que el va parir’ (Flaixbac) o el programa de la ràdio local valenciana Ràdio Benicarló ‘Les veus de casa’, són els principals premiats.

Però el jurat que presideix el periodista Carles Solà ha repartit premis també a la secció ‘Il·lustres execrables’, de Malcolm Otero i Santi Giménez per al magazín de cap de setmana de RAC1 ‘Via Lliure’, en la categoria d’innovació, i el podcast de Betevé ‘Oh my goig’ (un debat a l’entorn de la ficció homònima de la mateixa cadena), en la d’inclusió.

Jordi Margarit ha destacat un cop més la bona salut de la ràdio en català, la més seguida a Catalunya, i ha dit que celebren haver pogut premiar per fi ‘El matí i la mare que el va patir’, -que és un dels “ràdio shows” matinals degans i més seguits del país-, ja que fins ara no s’havia presentat mai als guardons.

També ha estat distingit el TN Comarques de TV3 (actualment presentat per Núria Soler) amb el Guardó 1924, i han rebut Mencions d’Honor el youtuber Pol Bassó, els periodistes Lluís Flaquer (narrador de futbol de SER-Catalunya en català i castellà) i Christian Garcia (periodista d’esports), i també la veu degana i veteraníssima professional de la ràdio, Maria Glòria Farrès.