Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Janet Sanz denuncia que l’Hermitage ja no haurà de presentar al port un protocol de col·laboració amb el Liceu

ACN Barcelona.-La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha denunciat que l’Hermitage ja no haurà de presentar al port un protocol de col·laboració amb el Liceu. Segons ella, l’entitat […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha denunciat que l’Hermitage ja no haurà de presentar al port un protocol de col·laboració amb el Liceu. Segons ella, l’entitat ha demanat no haver de redactar aquest document en dos mesos i el port ho ha acceptat. “Això demostra que potser no hi havia tant treballs previs fets i era un últim recurs per aconseguir l’acceptació de l’Ajuntament. A la pràctica veus que no hi ha aquesta voluntat real”, ha dit després del consell d’administració. L’Ajuntament presentarà un recurs contra la decisió del port del mes de maig d’aprovar la concessió de l’Hermitage condicionada a l’aval municipal. Tot i així, s’ha mostrat optimista per la “sintonia” que té amb el nou president, Damià Calvet.

Sanz ha explicat que durant el consell d’administració d’aquest dimecres s’ha explicat que tant l’Hermitage com el propi port havien presentat recursos contra la decisió de l’Ajuntament de no tirar endavant els tràmits per permetre la instal·lació de l’equipament. La tinenta ha indicat que també el consistori en presentarà un “per poder situar la defensa de Barcelona”.Al marge d’això, ha indicat que l’Ajuntament ha rebut amb sorpresa que el port hagi acceptat la petició de l’Hermitage perquè no hagi de presentar un protocol de col·laboració amb el Liceu. “Avui el projecte de l’Hermitage amb el Liceu ha quedat descartat pel propi Hermitage, que ha demanat retirar l’obligació d’un protocol amb el Liceu. És l’Hermitage qui fa marxa enrere en aquest acord i desfà el que en el seu moment es va plantejar com un projecte cultural de debò”, ha conclòs Sanz, que ha afegit que l’Ajuntament sí que creu que el Liceu té cabuda en aquest projecte. Tot i això, la tinenta ha apuntat que el nou president del port, Damià Calvet, li ha expressat que li hagués agradat no trobar-se amb aquesta situació i que ell vol refer els ponts i treballar conjuntament amb la ciutat. Segons ha dit, tots dos tenen molt bona sintonia per treballs anteriors quan Calvet era conseller de Territori. Tot i que la situació jurídica “‘s’ha enredat més del compte”, ha dit, el propi Calvet ha deixat clar que els recursos són “retirables”. Segons ella, ara s’inicia una “nova etapa per treballar conjuntament” i aconseguir desbloquejar diferents peces, com ara l’Imax, el Maremàgnum, els tinglados o la parcel·la que vol l’Hermitage.