Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Irene Montero: “Protegirem el cor de la llei del ‘només sí és sí’ de la indecent ofensiva de la dreta”

ACN Barcelona – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat amb vehemència la llei del ‘només sí és sí’ després que hagi transcendit que el govern espanyol està treballant en […]

Agències 29/01/2023

ACN Barcelona – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat amb vehemència la llei del ‘només sí és sí’ després que hagi transcendit que el govern espanyol està treballant en canvis a la norma per resoldre els “problemes detectats”. “Protegirem el cor de la llei del ‘només sí és sí’ de la indecent ofensiva de la dreta mediàtica, judicial i política”, ha volgut deixar clar Montero en un acte de Podem aquest diumenge a l’illa canària de Lanzarote. “El PP ha ofert els seus vots per tornar al model anterior, a la distinció entre agressió i abús”, ha recordat la ministra d’Igualtat, que ha tornat a marca una línia vermella. “Farem tot el necessari per garantir que el consentiment segueix en el centre del Codi Penal”, ha avisat Montero.

“Protegirem el cor de la llei i ho farem juntes, davant d’aquells que volen aprofitar qualsevol situació per fer-nos retrocedir després del major avanç en matèria de lluita contra les violències masclistes dels últims 20 anys”, ha insistit la titular d’Igualtat. “La llei del ‘només sí és sí’ és el resultat d’una mobilització de milers de dones en aquest país, que afirmem que si no consentim una relació sexual hi ha una agressió, i que s’està vulnerant la nostra llibertat sexual”, ha apuntat Montero. Sobre la polèmica amb els jutges, la ministra d’Igualtat ha afirmat que la majoria apliquen la llei del ‘només sí és sí’ de forma “correcta”, tot i que hi ha una minoria de magistrats “que ha decidit rebaixar penes i no aplicar de forma correcta ni la llei ni el dret transitori en vigor”.

“Una cosa similar va passar el 2004 amb l’aprovació de la llei contra la violència de gènere. Els avenços feministes necessiten de molta pedagogia i que tot el món accepti que Espanya està per sobre del seus interessos, opinions o voluntats a l’hora d’aplicar la llei”, ha conclòs Montero.