Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Intervenen més de 1.200 quilos de cocaïna ocults en contenidors marítims als ports de Barcelona i València

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Policia Nacional ha intervingut més de 1.200 quilos de cocaïna ocults en contenidors marítims als ports de Barcelona i València. La investigació ha permès desarticular una organització criminal internacional dedicada al tràfic de drogues i la detenció dels seus set integrants. En un primer enviament, la droga es trobava en un contenidor que transportava sacs de cola per a ceràmica; tan sols un mes després es va produir un segon enviament amb la substància amagada a la base d’un contenidor de fruita. Com a resultat dels registres practicats, s’han intervingut més de 80.000 euros en efectiu, 3 vehicles i 9 telèfons mòbils, alguns amb les comunicacions encriptades.

La investigació es va iniciar aquest any 2023. Des d’un primer moment, les indagacions es van centrar en una organització criminal internacional presumptament dedicada a la introducció de contenidors marítims amb cocaïna a través dels ports de Barcelona i València.

Publicitat

A finals de gener, els investigadors van detectar un primer enviament de tres contenidors, des del Port de Cartagena de Colòmbia fins al port de Barcelona, declarant com a mercaderia legal sacs de cola per a ceràmica. Després d’inspeccionar-los, entre la mercaderia d’un dels contenidors van interceptar 1.003 paquets de cocaïna amb un pes brut de 1.124 quilos.

A mitjans de març, van arribar dos nous contenidors procedents de Guayaquil, a l’Equador, al Port de València. Els agents van veure que els contenidors es portaven a una nau, que va resultar ser la seu de l’empresa controlada per l’entramat. Això va precipitar la detenció de cinc persones i, després d’una inspecció exhaustiva dels dos contenidors, i la intervenció de 130 paquets de cocaïna amb un pes brut de 143 quilos. A la nau es van localitzar diversos vehicles, un dels quals disposava d’un compartiment ocult a la zona del darrere, disposat per al transport de la substància.

Els agents van realitzar dos registres, intervenint al domicili del principal responsable de l’entramat 80.000 euros en efectiu i 9 telèfons mòbils, alguns amb les comunicacions encriptades. Amb l’avenç de les indagacions, es va obrir una nova línia de recerca sobre les persones que es trobaven darrere de la importació de la mercaderia, encarregades de fer front a les despeses i gestions. D’aquesta manera, es va detenir una sisena persona, responsable de l’altra empresa de l’entramat criminal a què s’havia desviat la recepció del primer contenidor en què es va trobar més d’una tona de cocaïna.

Finalment, a mitjans d’abril, la policia van detenir un altre membre de l’organització encarregat d’aconseguir i facilitar el vehicle escalfat per al transport i la distribució de la droga, desarticulant completament l’organització.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió