Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Interior demana 15 mesos de presó per a tres dels nou processats pels incidents de Lledoners el 2019

ACN Barcelona.-La Conselleria d’Interior no demanarà cap pena per a sis dels nou investigats pels incidents davant la presó de Lledoners (Bages) el febrer del 2019. Per als altres tres […]

Avatar
Agències 16/06/2020

ACN Barcelona.-La Conselleria d’Interior no demanarà cap pena per a sis dels nou investigats pels incidents davant la presó de Lledoners (Bages) el febrer del 2019. Per als altres tres demanarà penes inferiors a dos anys, que segurament no implicarien l’ingrés a presó. Els fets van tenir lloc la matinada de l’1 de febrer, abans del trasllat dels polítics presos cap a la presó de Brians i després cap a Madrid pel judici al Suprem. Durant els incidents tres mossos d’Esquadra van patir diverses lesions que van requerir assistència mèdica. Per aquests fets la fiscalia, en el seu escrit de conclusions provisionals, sol·licita penes de presó d’entre 6 i 7 anys per a cadascuna de les nou persones identificades, conegudes com ‘els 9 de Lledoners’.

Segons fonts del Govern consultades per l’ACN, en el seu escrit de conclusions provisionals, que s’ha presentat aquest dimarts, els advocats dels mossos només demanen penes per a tres de les nou persones processades: 15 mesos per a cadascun d’ells. Els advocats del Departament d’Interior que representen els agents tenen l’obligació ineludible de garantir-los assistència jurídica i exercir la seva defensa. Tots els servidors públics que pateixin qualsevol agressió durant l’exercici de les seves funcions tenen aquesta garantia.Com en d’altres casos similars, s’ha intentat fins a darrera hora (aquest mateix dilluns) aconseguir un acord de conformitat amb els advocats dels tres investigats, consistent a assumir, per part seva, la responsabilitat civil derivada de les lesions (entre 263 i 456 euros, segons el tipus de lesió als tres agents lesionats), però la defensa dels investigats s’ha negat a reconèixer els fets i acceptar cap acord. Les negociacions amb els advocats de les tres persones continuaran durant les properes setmanes.La fiscalia, en canvi, demana per a tots ells una pena de tres anys per desordres públics, mentre que també atribueix a alguns dels encausats un delicte d’atemptat i dos de lesions, de manera que la pena màxima arriba als set anys. A més, també demana per a alguns el pagament d’una multa de 900 euros per fer front a un delicte lleu de lesions als tres mossos que van al·legar haver patit contusions i esquinços. En l’escrit del fiscal també es requereix que s’indemnitzi els tres mossos que no van poder acudir durant una setmana a la feina amb 455 euros a dos d’ells, i 245 al tercer.