Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Impuls a la marca ‘Catalunya on el menjar és cultura’ per identificar l’estratègia alimentària del país

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat la creació de la marca ‘Catalunya on el menjar és cultura’ per identificar l’estratègia alimentària del país amb l’objectiu de reforçar el posicionament de les […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat la creació de la marca ‘Catalunya on el menjar és cultura’ per identificar l’estratègia alimentària del país amb l’objectiu de reforçar el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes i dotar-les d’homogeneïtat comunicativa tant a l’interior del país com a l’exterior. La marca està representada per les lletres CAT disposades de forma al·legòrica en un plat i l’eslògan el mostrarà en diferents idiomes, principalment l’anglès: ‘Catalunya, where food is culture’. El Departament d’Agricultura impulsarà a la tardor una campanya de difusió per donar-la a conèixer.

Tant la marca com l’eslògan ‘On el menjar és cultura’ identificaran el sistema alimentari català, tant a l’interior com a l’exterior de Catalunya, en la línia del que ja fan altres països i regions del món. L’objectiu és posar en valor els aliments produïts al país garantint un sistema alimentari complet, competitiu, arrelat territorialment i basat en la seva diversitat i, alhora, consolidar Catalunya com a país de referència pel prestigi del seu sistema alimentari. La marca també s’aplicarà en els diferents elements de comunicació de fires i congressos internacionals en què participen les empreses catalanes a través de Prodeca, Promotora dels aliments catalans. La creació de la marca agroalimentària és una de les accions previstes dins dels deu projectes transformadors del sector agroalimentari inclosos en el Pla de reactivació econòmica i protecció social en l’àmbit de la comissió com a conseqüència de la covid-19. Forma part de les diferents accions definides dins el Consell Català de l’Alimentació, que està impulsant el Departament, en el marc del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya.Aquest Pla ha de definir com a de ser el sistema agroalimentari català dels propers anys a partir de quatre eixos: sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular; propi i arrelat al territori; just, equitatiu i cohesionat, i saludable i de confiança. El sector agroalimentari és el primer de l’economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. Genera un volum de negoci de 38.205 MEUR, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament 163.372 persones. Els aliments catalans han aconseguit un valor significatiu en els mercats internacionals: en els darrers 10 anys les exportacions s’han incrementat un 45% en volum i un 65% en valor. Entre gener i juny de 2020, les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 9,18% en valor i un 4,37% en volum respecte al mateix període de l’any passat. El 2019, Catalunya va superar per primera vegada els 10.000 milions d’euros en les seves exportacions agroalimentàries.