Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Illa no descarta incloure més regions de les previstes inicialment a la Fase 1

ACN Madrid.-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, estudiarà incloure més regions de les previstes inicialment a la Fase 1 del desconfinament, que s’activarà dilluns de la setmana vinent. Ho farà […]

Avatar
Agències 05/05/2020

ACN Madrid.-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, estudiarà incloure més regions de les previstes inicialment a la Fase 1 del desconfinament, que s’activarà dilluns de la setmana vinent. Ho farà després que diverses Comunitats Autònomes hagin demanat que s’hi afegeixin les seves províncies. Aquest mateix dimarts, Illa s’ha reunit amb el seus homòlegs autonòmics de les Illes Balears, de Múrcia i d’Extremadura. Els tres li han demanat que ampliï els territoris on s’aplicarà la Fase 1 afegint-hi els de les seves comunitats respectives.

En concret, la consellera de Sanitat de les Balears, Patricia Gómez, ha demanat a Illa que hi inclogui les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa. Ambdós líders s’han reunit de forma telemàtica durant una hora, i el Ministeri ha accedit a estudiar la petició.De la mateixa manera, el conseller de Sanitat de Múrcia, Manuel Villegas, també ha demanat que la província única que conforma la Comunitat passi a la Fase 1 dilluns vinent. La petició també serà estudiada i analitzada pels tècnics de Sanitat.Finalment, Illa també s’ha reunit amb el conseller de Sanitat d’Extremadura, José María Vergeles, que li ha demanat que les dues províncies de la Comunitat, Càceres i Badajoz, passin igualment a la Fase 1 a partir del dilluns 11 de maig. Sanitat indica que s’ha fet una primera valoració tècnica de les dades, “que seguiran en estudi”.