Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Illa diu que caldrà “reforçar” l’atenció primària amb capacitat de tests i de vigilància en la fase de desescalada

ACN Madrid .-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que caldrà “reforçar” l’atenció primària amb capacitat de tests PCR i de vigilància a través centres de salut de les persones […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Madrid .-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que caldrà “reforçar” l’atenció primària amb capacitat de tests PCR i de vigilància a través centres de salut de les persones diagnosticades. Durant una compareixença de premsa, Illa ha dit que es tracta d’una “nova estratègia de diagnòstic precoç” que abordarà aquesta tarda en la trobada interterritorial amb els consellers de les diferents comunitats autònomes. El ministre ha recordat que aquest és un dels pilars inclosos al pla de transició, que a més preveu capacitat assistencial, la vigilància epidemiològica i les mesures de protecció. D’altra banda, Illa ha demanat suport per aprovar la nova pròrroga de l’estat d’alarma: “Millor no fer experiments que ens poden portar al caos”.

En aquest sentit, Illa ha dit que més de 20 països de l’entorn d’Espanya tenen un sistema vigent similar al d’Espanya i que és una eina “constitucional” que “s’ha demostrat que funciona”. “L’estat d’alarma és imprescindible en la fase de desescalada, que és molt complexa”. No només, ha dit, per continuar controlant l’epidèmia sinó també per poder activar els mecanismes necessaris, en cas de rebrot.