Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Illa acusa Borràs de tenir una “actitud sectària” i de voler reformar el reglament del Parlament per benefici propi

ACN Barcelona.-El candidat del PSC, Salvador Illa, ha acusat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, de tenir una “actitud sectària” en reunir primer els membres independentistes de la Mesa abans […]

Agències 16/03/2021

ACN Barcelona.-El candidat del PSC, Salvador Illa, ha acusat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, de tenir una “actitud sectària” en reunir primer els membres independentistes de la Mesa abans de la primera reunió d’aquest òrgan. “Comencem amb mal peu”, ha afegit en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La2’ per després dir que és “lleig” que Borràs intenti reformar el reglament del Parlament per beneficiar-se ella mateixa. D’aquesta manera, s’ha referit a l’article 25.4 que estableix que se suspenen els drets i deures dels parlamentaris quan s’obre un judici oral per una acusació de corrupció. Illa també ha dit que l’actitud del govern espanyol amb Catalunya no es veurà afectada per les eleccions a Madrid del 4 de maig.

Illa desaprova que JxCat vulgui modificar entre altres aspectes, l’article del reglament de la cambra que podria afectar Borràs per haver presumptament trossejat contractes al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. A més, el dirigent socialista considera que Borràs vol fer una mena d’oposició al Govern del qual el seu partit en vol formar part i li ha retret una actitud de “confrontació constant”. Pel que fa a la taula del diàleg, Illa assenyala el Govern com a responsable que no s’hagi pogut tornar a reunir. I ha fet referència a les paraules del mateix Quim Torra que el gener del 2020 va donar al legislatura per esgotada. Un context i unes condicions que, segons Illa, feien “impossible” reunir la taula de diàleg. I preguntat per si l’anomenada carpeta catalana es veurà afectada pel clima polític a la comunitat de Madrid, Illa ha respost que no. I ha argumentat que l’enfocament del govern de Pedro Sánchez respecte a Catalunya neix de “conviccions” i és un “plantejament convençut i molt pensat” que no depèn d’unes eleccions.Sobre les crítiques de l’expresident de la Generalitat Quim Torra contra el govern espanyol per la gestió de la pandèmia, Illa ha dit que no vol fer política amb la covid-19 però ha afirmat que “el govern espanyol ha estat més lleial amb Torra que el que ho ha estat el seu Govern” i s’ha referit a les paraules del propi Torra.