Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Iceta vol fixar un màxim de tres anys perquè les administracions públiques cobreixin les places d’interins

ACN Madrid.-El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha explicat que vol establir que sigui obligatori per a les administracions públiques cobrir en un termini màxim de […]

Avatar
Agències 22/04/2021

ACN Madrid.-El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha explicat que vol establir que sigui obligatori per a les administracions públiques cobrir en un termini màxim de tres anys les places ocupades per interins, és a dir, persones sense un contracte fix. Per fer-ho, vol reformar l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic amb l’objectiu de “desenvolupar mesures per prevenir i sancionar l’abús i el frau en la temporalitat”. En una compareixença aquest dijous al Senat, Iceta ha dit que “l’elevada temporalitat” en l’administració “no és acceptable” i cal treballar per “reduir-la de forma substancial”.

L’objectiu és assolir una taxa de temporalitat inferior al 8% en el conjunt d’administracions i pretén assolir un compromís abans de l’estiu amb autonomies, entitats locals i sindicats, ha dit Iceta. El ministre ha lamentat que en l’àmbit autonòmic la temporalitat pot arribar a superar el 30% i en el local el 13%.