Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Iceta diu que les administracions que en tres anys no cobreixin amb personal fix places estructurals, “les perdrien”

ACN Madrid.-El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha explicat que preveu penalitzar les administracions públiques que no estabilitzin llocs de treball estructurals. “Si una administració en […]

Avatar
Agències 17/05/2021

ACN Madrid.-El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha explicat que preveu penalitzar les administracions públiques que no estabilitzin llocs de treball estructurals. “Si una administració en tres anys no cobreix amb caràcter fix una plaça estructural, la perdria”, ha dit aquest dilluns a la tarda en roda de premsa de presentació d’un dels components del pla de recuperació. Iceta ha afirmat que es tracta “d’un estímul” perquè les administracions “compleixin amb la seva obligació” i redueixin el nombre de personal interí que fa “funcions estructurals des de fa massa temps”. El ministre ha explicat que pretén reformar l’estatut del treballador públic per garantir-ho.

Iceta ha remarcat que l’objectiu no és elevar el nombre de funcionaris sinó “rejovenir” l’administració pública, ja que hi haurà una onada de jubilacions en els pròxims deu anys.D’altra banda, el ministre també ha explicat que abans de finals d’aquest mes presentarà la nova estratègia d’accés a la funció pública, que vol donar més valor a les aptituds i ser menys memorística.