Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Iberdrola tanca un préstec de 6 MEUR amb l’ICO per construir la hidrogenera de TMB a la Zona Franca

ACN Barcelona.-Iberdrola ha acordat un préstec de 6 milions d’euros amb l’ICO per a la construcció de la hidrogenera de TMB a la Zona Franca per subministrar hidrogen renovable a […]

Avatar
Agències 26/07/2021

ACN Barcelona.-Iberdrola ha acordat un préstec de 6 milions d’euros amb l’ICO per a la construcció de la hidrogenera de TMB a la Zona Franca per subministrar hidrogen renovable a la flota de la companyia a la Zona Franca. Aquest préstec es complementarà a una subvenció de 3,7 milions d’euros de la iniciativa Connecting Facility de la UE, en què l’ICO actua com a entitat acreditada pel ministeri per a la canalització de projectes de companyies espanyoles que contribueixin a dinamitzar la transició ecològica. L’energètica també operarà les instal·lacions. La hidrogenera es construirà sobre una parcel·la de 5.000 metres quadrats a la Zona Franca i serà la primera de l’Estat d’aquestes característiques.

El contracte entre Iberdrola i TMB té una durada de deu anys i el servei de subministrament d’hidrogen verd podria ser ampliat en un futur per satisfer la demanda d’altres flotes públiques o privades de l’entorn.L’acord de finançament s’ha signat aquest dilluns i és el cinquè entre Iberdrola i l’ICO per impulsar una economia sense carboni, segons explica la companyia energètica en un comunicat.