Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Huawei exposa les solucions que faran del 5G un “catalitzador del procés de transformació digital” al MWC

ACN Barcelona.-Huawei ha exposat les solucions que faran del 5G un “catalitzador del procés de transformació digital” al Mobile World Congress (MWC). La marxa xinesa és una de les grans […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Barcelona.-Huawei ha exposat les solucions que faran del 5G un “catalitzador del procés de transformació digital” al Mobile World Congress (MWC). La marxa xinesa és una de les grans tecnològiques que ha mantingut el seu compromís amb la cita amb un estand de 800 metres quadrats, molt més reduït que en les anteriors edicions, quan ocupava un pavelló sencer del recinte de la Fira de Gran Via. Les aplicacions que han ensenyat per a consumidors i per a empreses i indústries es basen en l’ultra-automatitació, la connexió intel·ligent o el multi-cloud. A més, han presentat el sistema operatiu Harmony, l’alterativa a l’Android de Google, que ja es pot trobar en el rellotge Huawei Watch 3 i ‘matepads’ que han portat al congrés.

En aquesta edició, no s’han fet “grans presentacions” com en altres anys, però s’han mostrat aplicacions i serveis del 5G, la cinquena generació d’estàndards de comunicació que ha d'”habilitar” el procés de transformació digital, segons ha dit el membre de l’equip de Màrqueting de Huawei Espanya, Emilio Sacristán.”El 5G té unes característiques de connectivitat com no ha tingut cap altra generació anterior”, ha detallat. Entre les experiències d’ús presentades, hi ha la interacció amb l’entorn a partir de vídeos de realitat augmentada o de realitat virtual, per exemple, per a promocionar monuments turístics o rebre anuncis mentre es camina pel carrer. Una altra de les propostes de la marca xinesa és enriquir el sistema de missatgeria dels mòbils els SMS– amb elements multimèdia, una solució “nativa” que no demanaria instal·lar cap aplicació i que seria útil per les administracions públiques.En l’àmbit industrial, el 5G “suposarà una revolució” i farà de “catalitzador” de la transformació digital. A l’estand del MWC, la marca xinesa presenta les aplicacions de 5G a la ciutat de Shenzen, on Huawei té la seva seu, i que s’ha transformat en un laboratori d’ús d’aquesta tecnologia.La mateixa fàbrica de Huawei ha pogut prescindir de 560 quilòmetres de cablejat, millorar l’eficiència de la línia de producció amb vehicles connectats i comprovar la qualitat dels dispositius que fabrica amb visió artificial gràcies a l’ús del 5G. En aquest sentit, Sacristán ha dit que la cinquena generació d’estàndards de telecomunicacions permetrà tenir “dinàmiques més flexibles” en les cadenes de producció, per tal que es puguin adaptar fàcilment al mercat.Un dels vuit projectes desenvolupats a la ciutat ha sigut el de millorar l’operativa del port xinès de Shenzen, i que ha permès operar les grues que descarreguen els contenidors en remot gràcies a l’amplada de banda i la baixa latència que permet aquesta tecnologia.”El 5G permet millorar l’eficiència dels ports facilitant els processos logístics de transport de contenidors, millorant la seguretat dels treballadors i fent-lo més eficient”, ha assenyalat.Segons ha dit Sacristán, perquè es notin els beneficis de fer servir el 5G i s’ofereixin solucions diferencials a les del 4G és necessari que hi hagi una “alta cobertura” i un “ecosistema” en el qual les empreses de diferents sectors col·laborin entre elles.Per tal disposar de serveis de valor afegit de 5G a casa nostra, “el principal punt de partida és tenir la xarxa 5G tan desplegada com sigui possible i amb les capacitats que necessiten aquestes aplicacions”, així com “afavorir la innovació”, ha dit.