Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Hisenda envia a les autonomies els convenis per desplegar les ajudes directes que obren la porta a ampliar sectors

ACN Madrid.-El Ministeri d’Hisenda ha enviat entre dijous i aquest divendres a les autonomies els convenis per desplegar el fons de 7.000 milions d’euros d’ajudes directes per al teixit empresarial. […]

Avatar
Agències 16/04/2021

ACN Madrid.-El Ministeri d’Hisenda ha enviat entre dijous i aquest divendres a les autonomies els convenis per desplegar el fons de 7.000 milions d’euros d’ajudes directes per al teixit empresarial. Segons ha informat Hisenda en un comunicat, els convenis estan adaptats a la perspectiva d’un canvi normatiu que permeti a les comunitats ampliar els sectors beneficiaris. El decret llei aprovat, que s’està tramitant com a projecte de llei al Congrés, només en contempla 95 però el govern espanyol obre la porta a què les autonomies ho ampliïn. Hisenda insta les comunitats a tramitar la signatura amb caràcter d’urgència perquè puguin disposar dels recursos, que es transferiran en un màxim de deu dies des de la firma.

Els convenis regulen qüestions relatives a l’intercanvi d’informació entre els diferents organismes tributaris, a més de l’obligació de proporcionar els detalls sobre les convocatòries d’ajudes realitzades i els pagaments o transferències als beneficiaris.Cada autonomia haurà de remetre setmanalment a l’Agència Tributària un fitxer amb la relació de sol·licituds d’ajudes rebudes durant la setmana anterior així com informació mensual sobre l’execució d’aquestes. Els convenis tindran una durada de quatre anys.