Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

HazteOir no descarta portar l’Ajuntament de Barcelona als tribunals per la possible sanció per l’autobús antifeminista

ACN Barcelona.-L’associació HazteOir no descarta portar als tribunals els responsables municipals per un delicte de prevaricació, o de coaccions i amenaces. En un comunicat aquest dimarts, nega haver portat publicitat […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-L’associació HazteOir no descarta portar als tribunals els responsables municipals per un delicte de prevaricació, o de coaccions i amenaces. En un comunicat aquest dimarts, nega haver portat publicitat al vehicle i considera que la multa, que podria ser de 60.000 euros, és ”una discriminació i un atac per a coartar la llibertat d’expressió” a organitzacions amb un discurs diferent al ”dominant”, per la qual cosa exigeix arxivar l’expedient. El president de l’entitat, Ignacio Arsuaga, recalca que no consentiran que ”polítics extremistes” vulnerin el dret a demanar que es deroguin lleis que molts ciutadans consideren ”injustes” perquè ”discriminin l’home només per ser-lo”. A més, consideren que no resolen tampoc el problema de la violència contra les dones.

Per aquest motiu, HazteOir ha exigit a l’Institut de Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida, depenent de l’Ajuntament de Barcelona que arxivi ”immediatament” l’expedient sancionador obert contra aquesta entitat. Demana també que se li comuniquin les dades de les persones que l’han iniciat per si són culpables d’un delicte de ”prevaricació, o de coaccions i amenaces”. Segons l’entitat, Colau pretén sancionar a HazteOir amb més de 60.000 euros de multa per ”silenciar” a qui no comparteix la ideologia de gènere i del ”feminisme radical”. Segons l’entitat, si l’expedient tira endavant els responsables de l’Ajintament podrien estar cometen un presumpte delicte ja que l’autobús no incomplia l’ordenança de publicitat perquè no convidada a consumir, ni conèixer o contractar algún servei. HazteOir ha presentant les al·legacions a l’inici de l’expedient sancionador de l’ajuntament que l’ha obert per una suposada infracció ”molt greu” i dues qualificades com a ”greus”, relacionades amb l’ordenança d’Usos del Paisatge Urbà.