Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Guim Costa Calsamiglia, nou degà del COAC

ACN Barcelona – Guim Costa Calsamiglia serà el nou degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per al període 2022-2026, després de guanyar les eleccions celebrades a l’entitat el 16 […]

Agències 17/05/2022

ACN Barcelona – Guim Costa Calsamiglia serà el nou degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per al període 2022-2026, després de guanyar les eleccions celebrades a l’entitat el 16 i 17 de maig. Amb 877 vots, la candidatura de Costa s’ha imposat a la de Manuel Ruisánchez i Capelástegui, que ha quedat 5 vots per darrere (872), i a la de Carla Habif Hassid Bozzo, tercera a molta distància (165). També s’han registrat 117 vots en blanc. Costa formarà Junta de Govern amb Gemma Ferré Pueyo com a secretària, Imanol Montero Viar en el càrrec de tresorer i Inés de Rivera Marinel·lo, Greta Tresserra Sans i Pep Quilez Soler, com a vocals. Costa ha celebrat la victòria afirmant que els seus col·legues han optat per un col·legi “nou, transversal i inclusiu”.

Costa és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Va iniciar-se en el camp de l’arquitectura col·laborant amb els germans Terradas, Josep Llinàs i Ignasi de Solà-Morales. Des del 1998 desenvolupa projectes d’arquitectura i urbanisme d’abast nacional i internacional.

La vinculació amb el COAC comença el 1998, quan es converteix en vocal de Difusió Cultural de la Demarcació de Barcelona fins al 2002. Durant el mandat d’Assumpció Puig, Costa ha ocupat el càrrec de vicedegà de la Junta de Govern.

La presa de possessió dels nous càrrec electes es farà el proper 15 de juny. Fins aleshores, serà un període de traspàs de l’equip liderat per Puig, que va guanyar les eleccions el 2018. Puig ha estat la primera degana de la història del COAC.

A la Demarcació de Barcelona ha sortit escollida Sandra Bestraten i Castells com a presidenta amb 752 vots, mentre que Pere Castelltort i Sales n’ha obtingut 614. També s’han registrat 166 vots en blanc. Al Vallès, Fermín Aparicio ocuparà el càrrec de delegat després d’aconseguir 124 vots, per davant de Joan Carles Reviejo, amb 112.

Pel que fa a la resta de Juntes Directives, les candidatures a la Demarcació de Comarques Centrals, Ebre, Girona, Lleida i Tarragona van ser proclamades electes el 26 d’abril, ja que només es va presentar una única candidatura per territori.

D’aquesta manera, Claudina Relat i Goberna ja és la presidenta electe de Comarques Centrals; Elena Rosales i Castellà, de l’Ebre; Marc Riera i Guix repeteix a Girona; Josep Lluís De La Fuente i Pascual, a Lleida; i Jordi J. Romera i Cid, a Tarragona.

Les eleccions d’aquest 2022 han registrat una participació del 19,27%, que correspon a 2.084 col·legiats que han emès 5.834 vots. Fins a 10.814 col·legiats, 605 més que en les darreres eleccions, estaven cridats a les urnes per escollir els representants del COAC.