Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Greenpeace denuncia la Comissió Europea davant el TJUE per etiquetar el gas natural i la nuclear com a energies verdes

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Greenpeace ha presentat aquest dimarts una demanda contra la Comissió Europea davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per etiquetar el gas natural i la nuclear com a energies verdes. La denúncia de l’ONG -secundada per un total de vuit organitzacions, entre elles Greenpeace Espanya- va dirigida al sistema de classificació de les energies aprovada per l’executiu comunitari el 22 de març passat, on s’autoritzava que la nuclear i el gas natural poguessin rebre inversions destinades a impulsar la transició energètica. Segons Greenpeace, aquesta etiqueta és “una falsedat” i lamenta que moltes empreses contaminants puguin utilitzar els fons per frenar la inversió en renovables.

Per una de les portaveus de l’organització, Ariadna Rodrigo, la decisió del TJUE pot oferir a la Unió Europea “una oportunitat” per assolir els objectius climàtics que es planteja. “Ens trobem en una cursa contra el canvi climàtic i la ruptura ecològica”, subratlla, tot apuntant que la posició que ha adoptat la Comissió Europea “és inacceptable”.

Publicitat

A banda de la presentació de la demanda, Greenpeace ha organitzat una manifestació aquest mateix dijous davant la seu del tribunal, a Luxemburg, que comptarà amb la participació d’activistes provinents de zones afectades per l’extracció d’energies fòssils o properes a plantes nuclears.

El cas ha arribat als tribunals després que el setembre passat Greenpeace enviés una petició formal a la Comissió Europea perquè rectifiqués la decisió d’incloure el gas i la nuclear a la llista d’energies sostenibles, una petició que l’executiu va rebutjar.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió