Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Girona acollirà la novena edició del festival Ludivers del 4 al 7 de maig

|

- Publicitat -

ACN Girona – Del 4 al 7 de maig, torna a Girona el Ludivers, el festival del joc i les cultures de la imaginació que durà a la ciutat desenes de propostes per al públic familiar relacionades amb el món lúdic i la creativitat. El gruix de les activitats d’aquesta novena edició es concentrarà dissabte i diumenge, d’11 h a 14 h i de 16 h a 19 h, als jardins de la Devesa i a la plaça de les Botxes, on hi haurà els sis planetes habituals de l’esdeveniment: Imaginari, Gastrolúdic, Articiència, Click&Dit, Juganer i Miniplaneta. L’accés a les activitats és lliure i gratuït, però per participar en alguns dels tallers o activitats caldrà fer reserva prèvia. La informació i les inscripcions ja es poden trobar al web del festival.

Per un costat, els infants es retrobaran amb el planeta Imaginari, integrat per l’espai de lectura familiar a càrrec dels escriptors o escriptores dels contes i amb la participació de la Xarxa de Biblioteques de Girona, que hi serà present amb un jardí pop-up entorn de la música. Per altre costat, es podrà veure el planeta Gastrolúdic, amb propostes culinàries que comptaran amb la participació de Llagurt i Rocambolesc i amb tallers gastrolúdics.

Publicitat

També hi haurà el planeta Articiència, amb tallers artístics i científics per a totes les edats; el planeta Click&Dit, dedicat a les noves tecnologies i als videojocs, i el planeta Juganer, amb un munt de jocs de taula moderns i tradicionals que s’han redistribuït per donar més amplitud a la zona de jocs. En aquest espai, aquest any es comptarà amb la participació d’una trentena d’editorials que donaran a conèixer el funcionament de cada proposta juganera perquè tothom hi pugui jugar, a més de ser una zona amb prototips i tornejos.

Per últim, es podrà visitar el Miniplaneta, dedicat als més menuts i a les més menudes i que consta de diversos espais i materials perquè puguin interactuar de manera lliure i espontània. Aquest any estarà ubicat dins els jardins de la Rosaleda, per buscar un entorn més amable i protegit per als nens i nenes més petits.

<strong>Ludivers and talks</strong>

De forma paral·lela, el festival programa el cicle de xerrades i conferències al voltant del joc i l’educació ‘Ludivers and talks’, que enguany es portarà a terme a l’Espai Cívic La Rosaleda i que oferirà sessions sobre robòtica i formació en ABJ.

Per anar entrenant la imaginació, del 2 al 5 de maig es faran les activitats paral·leles, un conjunt de propostes prèvies al festival ubicades en els diferents centres cívics de la ciutat gràcies a la participació i col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics de Girona. El divendres 5 de maig es farà el tret de sortida al Ludivers amb l’espectacle familiar Vols jugar?, a càrrec del grup d’animació infantil La Dona del Sac.

El festival Ludivers està organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través del Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, i l’entitat Ludus Mundi i hi participen nombroses entitats, associacions i agents privats.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió