Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Geis constata “voluntat de trobar consensos” entre els rectors per executar el Pacte per la Societat del Coneixement

ACN Barcelona.-La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha dit que la primera reunió amb els rectors i la rectora de les dotze universitats catalanes “és la constatació de […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha dit que la primera reunió amb els rectors i la rectora de les dotze universitats catalanes “és la constatació de la voluntat de crear una aliança entre el sistema universitari del país i del món de la recerca per aconseguir els consensos que permetin executar el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement”. “Ara és l’hora de les universitats i la recerca”, ha afegit després de la trobada. Geis ha exposat que les prioritats “no són només la configuració del pressupost, sinó la voluntat de posar la recerca de les universitats a la primera línia política”. Els rectors han posat de relleu que s’hagi recuperat la conselleria d’Universitats i Recerca.

Pel que fa al pressupost, Geis ha dit que la conselleria “preveu i intentarà que s’incrementi”, però ha demanat no centrar-se només en el pressupost. “Hi ha limitacions que afecten respecte quines polítiques podem fer o no”, ha afegit.Pel que fa a la recuperació de la presencialitat a les aules universitàries, la consellera confia en poder començar a tornar a l’activitat “normal” en un període d’entre dues o tres setmanes perquè “la recuperació del país també ha de passar per les universitats”. “Estem molt agraïts a la consellera i al Govern perquè finalment s’ha acollit la nostra sol·licitud, portem quinze anys sense una conselleria d’Universitats que visibilitzi aquest canvi de societat que volem”, ha expressat en nom de les universitats públiques i com a president de l’ACUP, el rector de la UAB, Javier Lafuente.Per la seva banda, en nom de les universitats privades, el rector de la URL, Josep Maria Garrell, ha posat en valor que el full de ruta sigui el Pacte Nacional i la seva implementació. “Hem expressat tot el suport, col·laboració i lleialtat institucional”, ha conclòs.A la reunió, la consellera Geis estarà acompanyada per la secretària general del Departament, Esther Morales; la directora general d’Universitats, Victòria Girona; el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès; i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas.Per part de les universitats, hi assistiran el rector de la UB, Joan Guàrdia; el rector de la UAB, Javier Lafuente; el rector de la UPC, Francesc Torres; el rector de la UPF, Oriol Amat; el rector de la URL, Josep Maria Garrell; el rector de la UdL, Jaume Puy; el rector de la UdG, Quim Salvi; la rectora de la URV, María José Figueras; el rector de la UOC, Josep A. Planell; el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; el rector de la UIC, Xavier Gil; i el rector de la UAO CEU, Rafael Rodríguez-Ponga.