Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Garamendi rebutja augmentar de nou el salari mínim: “No és el moment”

ACN Barcelona.-El president de la patronal espanyola CEOE ha avisat aquest dilluns que “no és el moment” d’impulsar un nou augment del salari mínim interprofessional. En una entrevista al diari […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-El president de la patronal espanyola CEOE ha avisat aquest dilluns que “no és el moment” d’impulsar un nou augment del salari mínim interprofessional. En una entrevista al diari ‘La Vanguardia’, Antonio Garamendi ha assegurat que el sou mínim “ha pujat un 45%” en els últims quatre anys i que amb la inflació en negatiu, vora l’-1%, els salaris ja tenen “major capacitat adquisitiva”. Segons Garamendi, apujar el salari mínim -una mesura que per ara no ha anunciat l’executiu espanyol- afectaria sectors “que estan destrossats” com l’agricultura, l’hostaleria o el comerç. El president de la patronal espanyola avisa que si al principi de la crisi les empreses tenien problemes de liquiditat, ara ja n’hi ha de “solvència”.

“Cal una acció directa. A Alemanya, l’hostaleria rep un 75% del que facturava l’any passat i els ERTO duren fins a finals del 2021”, ha remarcat Garamendi, exigint “mesures addicionals directes”. En aquest sentit, el president de la patronal veu “interessants” algunes de les iniciatives impulsades pel govern espanyol en els últims dies, però diu que “en falten d’altres, com el pla específic per a bars i restaurants” anunciat per la ministra d’Indústria, però que encara no s’ha concretat.Sobre els pressupostos generals de l’Estat per al 2021, Garamendi diu que no entén que la pujada dels salaris a funcionaris i la revalorització de les pensions hagi de ser “generalitzada” en un 0,9%. “És possible que per les pensions mínimes tingui sentit, i que es faci un esforç, però no en el cas de les pensions màximes. I sobre els empleats públics, per a la sanitat i els cossos de seguretat de l’Estat, pot tenir sentit”. El president de la patronal espanyola destaca la importància dels 140.000 milions d’euros que han d’arribar dels fons europeus, i confia que no es retardaran més del compte per les discrepàncies entre els estats europeus. Garamendi evita entrar en el fons del debat sobre la reforma laboral, però avisa que “la línia de la contrareforma va en direcció contrària al que plantegen permanentment la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional i la CEOE”.