Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Garamendi (CEOE) demana apostar aquest estiu pel turisme interior i reactivar els viatges de l’Imserso

ACN Barcelona.-El president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, ha demanat apostar aquest estiu pel turisme interior i reactivar, per exemple, els viatges de l’Imserso. “El turisme estatal va caure […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Barcelona.-El president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, ha demanat apostar aquest estiu pel turisme interior i reactivar, per exemple, els viatges de l’Imserso. “El turisme estatal va caure un 50% l’any 2020 i és el que hem de prioritzar. Si ara estem amb la vacunació de la gent gran, de cara a l’estiu es podrien posar en marxa ja els viatges de l’Imserso”, ha apuntat Garamendi aquest dimarts al fòrum ‘Salvem el Turisme’, organitzat pel grup Hotusa. Garamendi ha reclamat igualment testos d’antígens a tots els aeroports espanyols i ha insistit que les empreses –especialment les del sector turístic- necessiten “ajudes directes i realistes”. “El sector no té cap culpa i està tancat per ordre administrativa”, ha recordat el president de la CEOE.

“Els ERTO estan maquillant l’atur”En paral·lel, Garamendi ha posat en valor el mecanisme dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) però ha volgut matisar la seva utilitat en el temps. “Els ERTO estan bé, però no diguin que són per a tota la vida, perquè sinó estem parlant de maquillar l’atur”, ha reflexionat en veu alta el líder de la CEOE. “De fet, a l’Estat li surt més rentable que la gent estigui en ERTO que no pas a l’atur, clar. Les empreses continuem pagant una part de les cotitzacions socials”, ha recordat Garamendi. “Hi ha actualment 750.000 persones en aquests llimbs. Que no estan a l’atur ni tampoc poden treballar”, ha assenyalat el president de la CEOE, que ha estat acompanyat en el col·loqui pel governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos. Igualment, Garamendi ha lamentat que en aquest últim acord dels ERTO es mantingui la clàusula que impedeix a les empreses poder acomiadar cap treballador en un període de sis mesos. “Es tracta d’un error absolut”, ha carregat el líder de la CEOE, que ha posat l’exemple d’una cadena hotelera amb 10 establiments i que n’hagi de tancar un. “Hauria de tornar les exoneracions dels treballadors dels altres 9 establiments. Això posaria en fallida a tota la cadena”, ha exclamat Garamendi, que ha avisat que les companyies estan travessant en l’actualitat no ja un problema de liquiditat sinó de solvència. “Hi haurà més reestructuracions en els proper mesos. Serà un fet”, ha conclòs el líder de la CEOE.