Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Garamendi aposta per allargar els ERTO fins a l’estiu com a mínim

ACN Barcelona.-El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha apostat aquest dimarts per allargar els ERTO fins a l’estiu com a mínim i ha dit que “no té sentit” que […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha apostat aquest dimarts per allargar els ERTO fins a l’estiu com a mínim i ha dit que “no té sentit” que caduquin el 31 de gener, a més de criticar la incertesa a partir del 9 de maig quan decaigui l’estat d’alarma. A banda, ha defensat que les empreses s’està treballant “adequadament” per prevenir els contagis de coronavirus als llocs de feina. “On hi ha contagis són en les relacions socials, amb gent més joves, i als ‘botellons’, festes en col·legis majors… van a casa contagien les persones que després venen a treballar”, ha assegurat el president de la COE en una conferència telemàtica organitzada per Nueva Economía Forum.

Garamendi ha assegurat que les empreses sempre seguiran el que dictin les autoritats sanitàries però ha reiterat que no es pot separar la sanitat de l’economia. “És quelcom que s’està fent. La sanitat és clau però també hem de menjar”, ha comentat el president de la CEOE, que ha apostat mesures més “eficaces que no impliquessin el tancament”. En aquest sentit, ha proposat que un “comandament únic” per evitar la disparitat de normatives entre territoris a l’Estat. “Això fa un mal enorme a l’economia”, ha comentat.D’altra banda, el president de la CEOE també ha subratllat que els contagis a l’hostaleria suposen el 3% i que s’està fent un “dany irreparable” al sector, format per 350.000 locals. Segons ha dit, “no valen més mesures imposades” i ha advertit que el sector pot caure.Quant a la vigència dels ERTO, Garamendi demana que s’allarguin fins a l’estiu com mínim i ha afegit que les empreses “necessita certeses” sobre el què passarà després del 9 de maig, quan decaigui l’estat d’alarma. “Això genera una indefinició enorme. Què passarà per Nadal i Setmana Santa? Quin contractarà casaments o comunions?”, s’ha preguntat el president de la CEOE, que també es qüestiona com es podran vendre paquets turístics a l’estiu sense saber si es permetrà una major mobilitat. “S’hauria d’haver fet un plantejament cada 15 dies o cada mes”, ha resumit.Per últim, el president de la patronal espanyola ha considerat que els Pressupostos Generals de l’Estat són “excessivament optimistes” i ha explicat que el dia que la ministra els va presentar els comptes Brussel·les rebaixava les previsions de creixement de l’economia. A més, ha pronosticat que el 2022 pot ser problemàtic “perquè els pressupostos són per un any però aquí estem acostumats que s’allarguin durant anys”.Crítiques a l’augment de sou del 0,9% als funcionarisGaramendi també ha carregat contra l’increment del 0,9% del sou dels funcionaris al mateix temps que es preveu que els preus baixin nou dècimes. “Hauria entès que ho haguessin pujat als sanitaris o la política. Ara, hi ha altra gent que està a casa i s’hauria de discriminar”, ha comentat el president de la patronal, que considera que també es podrien haver pujat les pensions mínimes.