Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Forcadell, contenta de poder ser a la manifestació feminista “després de tres anys a la presó”

ACN Barcelona.-Carme Forcadell s’ha mostrat contenta de poder ser a la manifestació convocada en el marc del Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones aquest dijous […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Barcelona.-Carme Forcadell s’ha mostrat contenta de poder ser a la manifestació convocada en el marc del Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones aquest dijous a Barcelona “després de tres anys a la presó”. L’expresidenta del Parlament ha considerat “insuportable” que en el que va d’any hi hagi hagut dotze “feminicidis” a Catalunya, i ha reclamant “acabar amb aquesta xacra social”. Alhora ha advertit que una societat no és “veritablement democràtica” fins que les dones no poden sortir al carrer “amb la mateixa llibertat i seguretat que els homes”. La republicana també ha subratllat que “la república que volem construir no serà justa ni lliure si no és feminista”.

Un cop ha acabat la declaració alguns periodistes li han demanat si podia repetir-la en castellà, una pràctica habitual en aquest tipus d’actes per disposar de fragments de veu dels protagonistes de les notícies en aquesta llengua per als mitjans que l’utilitzen.Forcadell, però, si ha negat, adduint que ho feia com a acte de “protesta” per la recent decisió del Tribunal Suprem (TS) de ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes. A parer de l’expresidenta del Parlament, el TS no vol defensar el castellà, sinó “eliminar el castalà”. Forcadell ha considerat la sentència “absolutament injusta” i ha alertat que “acaba amb un consens social de fa molts anys. “Ja està bé de voler eliminar el català. En lloc de viure la riquesa de tenir un estat amb quatre llengües, el que volen és eliminar. I això és vergonyós”, ha afirmat visiblement enutjada.Alhora, sobre el fet que el govern espanyol hagi advertit que les sentències s’han de complir, Forcadell ha desitjat que l’executiu liderat per Pedro Sánchez “reflexioni. “És vergonyós que al segle XXI en plena democràcia encara haguem d’estar lluitant com fa 50 anys per defensar la llengua catalana”, ha reblat.