Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Fonts sindicals alerten que hi ha dos casos de coronavirus a la Policia Local de Sabadell

ACN Sabadell.-El Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d’Esquadra (SPL – CME) assegura que dos agents de la Policia Local de Sabadell han donat positiu per coronavirus i […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Sabadell.-El Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d’Esquadra (SPL – CME) assegura que dos agents de la Policia Local de Sabadell han donat positiu per coronavirus i un tercer presenta símptomes. Ho han explicat a l’ACN fonts del sindicat que denuncien que “no s’ha aïllat als membres del cos que han estat en contacte amb els infectats”. Exigeixen que es faci la prova a tots els policies susceptibles d’estar contagiats perquè alerten que podrien ser “transmissors de la malaltia” sense voler-ho. L’Ajuntament afirma que només té constància d’un agent que ha contret el coronavirus, i d’un altre que presenta símptomes. Indica que el company d’aquest darrer es troba confinat a casa de forma preventiva, ja que hi hauria estat en contacte.

El portaveu del SPL – CME al cos de la Policia Local de Sabadell, Xavier Bartolí, demana a la direcció del cos i a l’Ajuntament que intervinguin perquè s’aïlli tots els agents que podrien estar contagiats. Assegura que “és un risc” que segueixin treballant sense saber si són portadors de la malaltia perquè la podrien “transmetre a la ciutadania”.Així mateix indica que les mascaretes que els han facilitat “no són les adequades” i considera que en aquest moment “tota precaució és poca”. Fonts municipals han indicat a l’ACN que fins ara només s’ha detectat un cas positiu de coronavirus a la Policia Local. Afirmen que es tracta d’un agent que fa una setmana que no treballa i remarquen que el darrer dia que va anar a la feina fa fer tasques d’oficina i no va estar en contacte amb cap altre membre del cos. A més, reconeixen que hi ha un altre policia que també presenta símptomes, i assenyalen que el company d’aquest està en aïllament domiciliari com a mesura de precaució. Per altra banda, diuen que la plantilla disposa de mascaretes de tipus “quirúrgic”, que és “el que es recomana”.