Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Foment veuria una “irresponsabilitat” repetir les eleccions i insisteix als partits que se centrin en la recuperació

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat que seria una “irresponsabilitat” repetir les eleccions davant la manca d’acord de les formacions polítiques al Parlament. En […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat que seria una “irresponsabilitat” repetir les eleccions davant la manca d’acord de les formacions polítiques al Parlament. En aquest sentit, el dirigent els ha traslladat de nou que la màxima prioritat hauria de ser la recuperació econòmica, en la línia de l’acte unitari de fa unes setmanes amb la resta d’agents econòmics a l’Estació del Nord, i ha exigit “un pacte de país”. No obstant això, Sánchez Llibre ha recordat que fins el 26 de maig, data límit per investir un president, “hi ha temps”. Si al final no hi ha entesa i davant la manca de gestió, ha dit que tem una “greu crisi social” i un augment de les desigualtats en un termini de cinc o sis mesos vista.

Sánchez Llibre pronostica que es podria trencar la cohesió social, com va passar fa pocs anys després de la crisis financera, i ha apostat per avançar en un pacte social. “No es pot perdre el temps”, ha comentat en una roda de premsa aquest migdia sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat.El president de la patronal sosté que l’economia catalana i espanyola està “sedada” i que encara no s’han fet visibles les conseqüències socials de la crisis econòmica causada per la pandèmia. “Volem que es governi per a tothom, tenint en compte que es tem en un moment de crisi econòmica molt profunda”, ha assenyalat Sánchez Llibre.D’altra banda, en cas de repetició d’eleccions, implicaria que l’activitat econòmica en el proper semestre estigués “pràcticament aturada”, ha assenyalat el president de la patronal.