Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Foment exigeix al govern espanyol que l’ajut per treballadors amb fills aïllats “no suposi cap cost per a les empreses”

ACN Barcelona.-La patronal Foment del Treball exigeix al govern espanyol que la prestació o l’ajut per als treballadors que hagin de quedar-se a casa a cuidar els fills confinats per […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Barcelona.-La patronal Foment del Treball exigeix al govern espanyol que la prestació o l’ajut per als treballadors que hagin de quedar-se a casa a cuidar els fills confinats per culpa d’un cas de coronavirus a l’escola “no ha de suposar cap cost per a les empreses”. En un comunicat, la patronal demana una regulació “amb la màxima celeritat” i proposa o una baixa excepcional per incapacitat temporal equivalent a la d’accident laboral, o un permís cobert “en la seva totalitat” per l’Estat, també pel que fa a les cotitzacions. Foment diu que les empreses “en cap cas haurien d’assumir cap cost directament, ni mitjançant la retribució total o parcial de permís ni mitjançant la seva retribució i posterior recuperació de les hores de permís”.

Pel que fa a la baixa per incapacitat temporal, Foment també avisa que l’aïllament dels fills és “una situació aliena a l’àmbit i responsabilitat empresarial” i que no acceptaria que les empreses haguessin de pagar complements a la incapacitat previstos en alguns convenis col·lectius. La patronal diu que la reobertura de les escoles “afectarà negativament l’àmbit laboral i la productivitat de les empreses” i que es registrarà “un elevat nivell d’absentisme laboral per atendre els fills que s’hagin d’abstenir d’anar als centres educatius”. “Qualsevol de les opcions que es regulin han de partir de la premissa que no suposi cap cost per a les empreses, ja molt afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia i la caiguda de la demana i el consum”, afirma Foment.