Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Foment demana al govern espanyol que ampliï fins al juny les autoliquidacions dels impostos per a pimes i autònoms

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha valorat positivament que el govern espanyol hagi ampliat un mes el termini perquè petites i mitjanes empreses i autònoms liquidin els impostos que havien de […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha valorat positivament que el govern espanyol hagi ampliat un mes el termini perquè petites i mitjanes empreses i autònoms liquidin els impostos que havien de pagar aquest 20 d’abril però considera que l’ajornament de quatre setmanes és “excessivament curt” i que s’hauria d’estendre fins el mes de juny. En un comunicat, la patronal argumenta que l’activitat econòmica s’ha de mantenir els mesos d’abril i maig i ha insistit que “són necessaris més estímuls per a la liquiditat en el context de la crisi econòmica més greu dels últims 70 anys a Espanya”. La mesura afecta les empreses que facturin menys de 600.000 euros a l’any, però Foment critica nombroses companyies que ingressen més es quedaran fora.

Amb tot, Foment celebra que l’impacte de la mesura “no és menor i afecta el teixit més nombrós i també més vulnerable” i que aportarà “certa estabilitat en forma d’injecció de liquiditat i tresoreria”, a més d’evitar que es trenqui la cadena de pagaments entre proveïdors i clients.Segons la patronal, es podran acollir a les mesures, el 84,8% dels contribuents per impost de societats i la pràctica totalitat dels autònoms per IRPF. En canvi, quedaran fora 250.000 societats que sumen el 83% dels pagaments a compte per l’impost de societats i ingressos superiors als 600.000 euros però amb “greus problemes de liquiditat”, avisa.