Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Finalitza la transformació de la Via Sant Ignasi de Manresa després d’un any i mig d’obres

ACN Manresa.-L’Ajuntament de Manresa ha enllestit la transformació de la Via Sant Ignasi de Manresa, després d’un any i mig d’obres i una inversió de prop de 3,3 MEUR. Els […]

Avatar
Agències 22/04/2021

ACN Manresa.-L’Ajuntament de Manresa ha enllestit la transformació de la Via Sant Ignasi de Manresa, després d’un any i mig d’obres i una inversió de prop de 3,3 MEUR. Els treballs han permès transformar una de les entrades de la ciutat, millorant l’espai públic i la mobilitat, amb voreres amples -de fins a 3,8 metres a la Via Sant Ignasi- i arbrades des del passeig del Riu fins a la carretera del Pont de Vilomara. També s’ha canviat substancialment la plaça del Remei, amb 2.500 metres quadrats d’espai per a vianants. Alhora s’ha renovat les xarxes de clavegueram, d’aigua potable, de telecomunicacions i de reg; s’ha creat una nova xarxa de semaforització; i s’han renovat completament l’enllumenat.

La Fàbrica Nova, el recinte industrial tèxtil més important de la ciutat, va tancar portes el 1989. Una dècada després va ser adquirit per la constructora manresana Cots i Claret i la immobiliària Sacresa. Entre el 2004 i el 2005 l’Ajuntament va aprovar el pla especial urbanístic i la propietat va iniciar els enderrocs de les naus, l’excavació per a la construcció d’un gran aparcament subterrani i es va començar a aixecar l’estructura d’un dels edificis d’habitatges.L’actuació va quedar definitivament aturada per la crisi econòmica. La familia propietària de Sacresa va vendre les accions a la Caixa, i les Cots i Claret van passar a mans del Banc Sabadell. El 2015 la Caixa i l’Ajuntament van pactar que substituir la construcció d’un pavelló esportiu que havia d’aportar l’entitat bancària per una inversió de 2,7 milions d’euros per reurbanitzar els carrers de l’entorn.Així, el gruix més important de l’obra ha anat a càrrec de Criteria Caixa que ha assumit el cost íntegre de la calçada i la vorera més propera a la nau de la fàbricam tant de la via Sant Ignasi com de l’avinguda Bertrand i Serra, i un 80% del cost de la plaça del Remei.Les obres complementàries -voreres de la banda dels habitatges i el restant de la plaça del Remei- han estat assumides a través de l’aportació municipal i de contribucions especials. Així doncs, l’Ajuntament i els veïns han assumit, a parts iguals, un total de 545.701,86 euros, un 16,40% del cost total.