Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Figueres preveu un estalvi anual de 171.000 euros amb la municipalització de la neteja viària

ACN Figueres .-L’Ajuntament de Figueres porta a ple aquest dilluns la municipalització de la neteja viària i preveu que el canvi de gestió suposi un estalvi anual d’uns 171.000 euros. […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Figueres .-L’Ajuntament de Figueres porta a ple aquest dilluns la municipalització de la neteja viària i preveu que el canvi de gestió suposi un estalvi anual d’uns 171.000 euros. L’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, ha assegurat durant la presentació del projecte que la mesura suposa “recuperar el control” d’un servei que des del 2001 estava en mans privades. El vicealcalde i conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas, ha dit també que es tracta de la “primera pedra” per millorar la neteja de la ciutat i posar fi a 20 anys de “brutícia, costos molt elevats i conflictivitat laboral”. La previsió és que el servei passi a mans de Fisersa a l’octubre i estigui a ple rendiment a principis de l’any que ve.

En aquests moments, hi ha en marxa el procés d’adquisició de nova maquinària, per valor de 2 milions d’euros (MEUR). El canvi també contempla ampliar la plantilla, amb una vintena de nous treballadors i subrogar els actuals.