Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Figueres aprova retirar la medalla d’or de la ciutat al rei emèrit amb l’abstenció del PSC

ACN Figueres .-El ple de Figueres ha aprovat retirar la medalla d’or de la ciutat al rei emèrit amb el suport d’ERC, Junts per Figueres, la Guanyem Figueres i Canviem […]

Avatar
Agències 03/08/2020

ACN Figueres .-El ple de Figueres ha aprovat retirar la medalla d’or de la ciutat al rei emèrit amb el suport d’ERC, Junts per Figueres, la Guanyem Figueres i Canviem Figueres, l’abstenció del PSC i els vots en contra de Cs. La moció la van presentar a principis de juliol els grups de la Guanyem, ERC i Canviem Figueres però un error de forma va obligar a ajornar-la. El ple també ha acordat sol•licitar a Joan Carles I que retorni la medalla i demanar a la Comissió del Nomenclàtor els informes per tramitar la retirada de la distinció.

La moció recorda que el monarca va ser proclamat succeint el dictador Franco com a cap d’Estat i que, prèviament, havia jurat en dues ocasions els principis fonamentals de la dictadura franquista, “uns juraments que acceptaven la sublevació colpista contra la legítima democràcia”. El document també remarca que cal una “revisió” del “gest superficial” que va atorgar-li la distinció i que reflecteix un “anacrònic vassallatge a l’autoritarisme”.