Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

FEMVallès i el Comissionat pel Corredor Mediterrani tornen a impulsar la Central Intermodal de mercaderies a La Llagosta

|

- Publicitat -

ACN La Llagosta.-L’entitat FEMVallès i el Comissionat pel Corredor Mediterrani, que depèn del govern espanyol, tornaran a impulsar la Central Intermodal de La Llagosta (Vallès Oriental). Es tracta d’un pol de transport de mercaderies que es vol convertir en un dels més importants del sud d’Europa. La seva ubicació seria al Vallès, on es concentra el 30% de la indústria catalana, segons dades de l’entitat. Per aquest motiu es traslladarà a Adif fa la necessitat de desenvolupar la infraestructura per a poder posar en marxa la central tan aviat com sigui possible. A la vegada, també es recalca la importància d’avançar en implementar l’alta velocitat en el Corredor Mediterrani, en aquest cas per a fomentar el transport de viatgers.

FEM Vallès i el Comissionat van celebrar una reunió dimecres on es van abordar els dos aspectes que han de facilitar una mobilitat neta, tant de mercaderies com de persones. Segons destaca l’entitat en un comunicat, amb una “mínima intervenció a la via” ja existent, que hauria d’assumir Adif, “es podria iniciar el tràfic de trens de mercaderies amb ample europeu aprofitant les infraestructures existents”. Entitat i Comissionat coincideixen en valorar que la Central Intermodal serà un dels pols de logística ferroviària més importants del sud d’Europa. “Desenvoluparà un important paper en la reducció d’emissions de CO2 i en l’abaratiment dels costos de transport de mercaderies”, destaquen.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió