Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Fecalon calcula en un 5% els establiments que es podran acollir a les noves restriccions del Govern

ACN Barcelona.-La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha calculat en un 5% els establiments que podran acollir-se a les noves restriccions del Govern, que permet, a partir de […]

Agències 20/09/2021

ACN Barcelona.-La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha calculat en un 5% els establiments que podran acollir-se a les noves restriccions del Govern, que permet, a partir de dijous, reobrir locals només en espais exteriors i fins a les tres de la matinada, més mitja hora per desallotjar els usuaris. La restauració també podrà allargar horari fins a la una de la matinada, igualment amb mitja hora per desallotjar. La proposta no satisfà la patronal, que torna a criticar unes restriccions “només promogudes a Catalunya i les Balears”. A banda, l’entitat afirma quer avui la comissió delegada del Govern “ha acordat per abans del 15 d’octubre” l’obertura completa “amb certificat covid”, ball i “aforaments propers a la realitat de cada sala”.

Fecalon acusa el Govern de “manca de diàleg” i de “desconeixement del sector”, fets que dificulten una “obertura progressiva” d’espais interiors i exteriors “com estan fent totes les Comunitats Autònomes”.També lamenten que aquests dos factors impedeixen “tornar a l’horari normal de tancament” i alerten que, si no es fa, no es podrà “combatre” els problemes “greus” d’aldarulls públics que es donen “especialment a Catalunya”.Finalment, la patronal reclama que s’acceleri l’ús del certificat covid com a eina per facilitar la reobertura dels locals en horari complet i recorda que el Tribunal Suprem “ha avalat” la mesura a Galícia.